Genomineerd (5). Eigen route brengt Kranenberg Uitvaartzorg tweede nominatie ‘Ondernemer van het Jaar’

Tonny Kranenberg Uitvaartzorg is voor de tweede keer genomineerd om ‘Ondernemer van het Jaar’ in Goor te worden. Geen slechte score als je bedenkt dat de onderneming in 2012 het levenslicht zag. De uitvaartzorg is een specifieke branche en daarin is Kranenberg snel gegroeid. Twaalf jaar later zijn er zes vaste medewerkers en een eigen uitvaarthuis ‘De Hof’.

Tonny kiest sinds de start in 2012 heel bewust een eigen weg in de uitvaartzorg. Die route blijkt succesvol. Anno 2024 staat er team van  uitvaartleiders en in 2016 werd het eigen uitvaarthuis ‘De Hof’ geopend. Tonny: “Al snel bleek dat ik het alleen niet meer kon redden. Waar veel collega’s werken met zzp’ers heb ik bewust gekozen voor mensen in vaste dienst.  Het liefst medewerkers die nog geen ervaring hadden. Met een gedegen opleiding en mijn ervaring kunnen ze zichzelf vormen. Als mensen hun toekomst in jouw handen leggen, vind ik dat je dat moet waarderen met een vast contract. Dat vertrouwen over en weer heeft goed uitgepakt.  Met Rainier, Aniek, Nick en Judith erbij hebben we nu vijf uitvaartleiders en Anouk is onze onmisbare schakel als het gaat om onderhoud van kantoor en uitvaarthuis.”

Nieuwe stijl

Uitvaartzorg nieuwe stijl. Dat is het belangrijkste kenmerk van Kranenberg. Tonny: “Ik wil klanten ruime keuzemogelijkheden geven. Daarom heb ik een netwerk van bedrijven om me heen verzameld. Zo heb ik bijvoorbeeld zelf geen rouwauto aangeschaft. Want die moet je dan ook inzetten. Nu is de keus aan de omgeving van de overledene. Datzelfde geldt voor kisten en rouwkaarten. Ik kan daarin een vrije keus aanbieden.”

Uitvaarthuis

Nog twee pijlers onder de groei die Kranenberg Uitvaartzorg doormaakt, zijn persoonlijke aandacht en een hechte band met Goor.  “De persoonlijke touch vinden wij heel belangrijk. Daarom maken wij geen gebruik van een callcenter. Wij willen zelf bereikbaar en beschikbaar zijn, 24 uur per dag. In het geval van een dierbare die overlijdt, wil je het liefst een vertrouwd gezicht als begeleiding.

“Hoewel ons werkgebied reikt tot buiten Hof van Twente, is er natuurlijk een speciale band met Goor. Ik ben zelf verknocht aan Goor, al mijn hele leven. Daarom ben ik ook best trots op het uitvaarthuis De Hof dat in 2016 werd geopend. De naam uitvaarthuis is gekozen omdat we een huiselijke en warme sfeer wilden creëren. Op een prachtige plek kunnen mensen blijvende en dierbare herinneringen maken. Voor mij voelt het een beetje dat ik wat terug kan doen voor Goor.”

De verkiezing op donderdag 28 maart bij Kippenvel Evenementen bijwonen? Meld je dan hier aan!