Genomineerd (4). Tafelboertje wordt langzamerhand Tafelboer

De naam doet anders vermoeden, maar de groei zit er stevig in bij Tafelboertje. De tafels, stoelen en onderstellen vinden inmiddels internationaal de weg naar nieuwe eigenaren. Het geheim? “Nooit achterover leunen en alles aanpakken”, aldus eigenaar Jos Kuipers (34). Tafelboertje is één van de vijf genomineerden voor de Goor Collectief-titel ‘Ondernemer van het Jaar’.

Echtgenote Lieselotte schuift gezellig aan als Jos zijn verhaal doet. “Ik ben de tafelboerin”, lacht ze. Het echtpaar heeft roerige jaren achter de rug. Jos runde samen met zijn moeder drie bloemenzaken met negentien man personeel toen corona uitbrak. “We hadden geen recht op steun. Niemand wist hoe lang het ging duren en ik moest wat verzinnen.” Het is niet de eerste tegenslag in het leven van Kuipers, als tiener gaat hij succesvol het gevecht aan met botkanker en ook acute leukemie op zijn 27ste overwint hij.

Voorliefde voor tafels

Vraag hem niet waar het vandaan komt, maar Jos heeft altijd al een voorliefde gehad voor grote tafels. “Dat is toch vaak het hart van een huishouden. Daar wordt aan gegeten en de dagelijkse gang van zaken besproken. Vroeger gebeurde dat veel meer in de woonkamer, dat heeft zich verplaatst naar de grote tafel in de keuken. Ik ben begonnen met vijf tafels op te kopen waar iets aan mankeerde. Die knapte ik op en verkocht ik door. Dat was het begin van Tafelboertje”.

Gemoedelijk volk

In 2021 wordt de loods aan de Spechthorstdwarsweg in gebruik genomen. Als Enternaar belandt Jos in Goor. Toch een markante overstap. “Maar ik ben blij dat ik het gedaan heb. Het is prima toeven in Goor. Mooi, gemoedelijk volk en de ondernemers gunnen elkaar wat.”

Vorig jaar september maakt Tafelboertje de volgende stap: de voormalige OAD-hal aan de Breukersweg wordt de nieuwe showroom. “Online marketing is belangrijk voor onze verkoop. Daardoor krijgen we uit de meest gekke hoeken aanvragen, zelfs uit Gran Canaria en Italië. We groeien nog steeds. We hebben gemiddeld zeshonderd tafels op voorraad. Als het zo doorgaat als nu, is dit ook al weer snel te klein. Daarom hoop ik binnen een paar jaar nieuw te kunnen bouwen.”

De verkiezing op donderdag 28 maart bij Kippenvel Evenementen bijwonen? Meld je dan hier aan!

Scroll naar boven