Nieuws

Goor Collectief en BIZ klimmen in de pen.

De onrust en ongenoegen over de lockdown worden steeds groter, ook binnen ondernemend Goor. Vanuit de verschillende lokale en regionale overheden wordt intussen actie ondernomen richting Den Haag. Om dit kracht bij te zetten hebben Goor Collectief en de BIZ vanmorgen een brandbrief (zie hieronder) gestuurd naar burgemeester Nauta. Zij heeft intussen laten weten onze input mee te nemen naar het Landelijk Veiligheidsberaad.

Geacht college,
Wij willen u laten weten dat de ondernemersvereniging Goor Collectief en Stichting BIZ, ongeacht het advies van het OMT, een langere lockdown zonder soepelere regels voor winkels en horeca onacceptabel vinden.
Het begrip voor de maatregelen neemt zienderogen af en er bereiken ons schrijnende verhalen. De rek is eruit, zowel mentaal als financieel. De compensatie die de Rijksoverheid uitkeert, is bij lange na niet voldoende. Ondernemers komen er (net) niet voor in aanmerking, of krijgen geen compensatie door bijvoorbeeld goede maanden oktober en november, waardoor het omzetverlies in een vierde kwartaal niet voldoende is voor compensatie. Maar men heeft dus wel veel minder omzet, met dezelfde, of zelfs hogere, kosten. Het beeld dat wordt geschapen dat ze ruimhartig gecompenseerd worden, wat dus niet zo is, is pijnlijk. Er resteren vaak hoge schulden voor deze ondernemers. De abrupte aankondiging van de winkelsluiting, juist in december, is hard aangekomen.
Als vertegenwoordigers van de ondernemers en winkeliers in Goor vragen wij u om bij de veiligheidsregio en/of het overleg van burgemeesters, en daarnaast bij het kabinet, aan te dringen op een mogelijkheid voor winkels, horeca, kappers en andere dienstverleners om op een veilige wijze verder te openen. De manieren waarop het veilig open kan zijn afgelopen jaar al vaker ingezet en hebben bewezen dat het kan.
Wij begrijpen de zorg voor de gezondheidszorg en willen ook zeker onze waardering voor deze sector en al deze mensen uitspreken! Maar het is tijd om naast de gevolgen voor de gezondheid ook naar de economische gezondheid te kijken en daarom zo snel mogelijk, dus per aanstaande vrijdag, toe te staan dat winkeliers, horeca, kappers en andere dienstverleners hun deuren weer veilig openen.
Waar nodig zijn wij vanzelfsprekend bereid om één en ander toe te lichten. Wij gaan er vanuit dat u deze noodkreet oppakt en zien uw gewaardeerde reactie graag tegemoet.
 
Namens de besturen van ondernemersvereniging Goor Collectief en BIZ
Paul Reef – voorzitter BIZ
Henri Tijhuis – voorzitter Goor Collectief

 

Goorse Wintermarkt opvolger traditionele paardenmarkt

Het stadshart in Goor is versierd met prachtige banners in afwachting van de Wintermarkt op
zaterdag 18 december. Met de ‘Goorse Wintermarkt’ wordt een vervolg gegeven op de
eeuwenoude traditie van de paardenmarkt.

De eerste paardenmarkt werd al gehouden in 1362 en Goor Collectief is ontzettend blij dat aan deze traditie een doorstart is gegeven. Naast de paardenmarkt is er ook een kerstmarkt en een PK-markt. Corona stond een Goorse Wintermarkt vorig jaar in de weg en natuurlijk volgen we ook nu weer de maatregelen op de voet.

Wil je zelf wat verkopen of de kas van je (sport)club spekken? Meld je dan aan voor een kraam. De 
mooiste kraam krijgt ook nog eens een geldbedrag van 250 euro. Er wordt ook een zogeheten ‘PK-markt’ aan het evenement toegevoegd. Ben je in het bezit van een fraaie oldtimer, mooie tractor of stoere motor; meld je dan aan! Ook daar is een mooie geldprijs van 250 euro te winnen voor het meest bijzondere voertuig. De organisatie kan alle handjes gebruiken dus vrijwilligers zijn van harte welkom. Verkeersregelaars, paardenverzorgers, opbouwers en opruimers: wij hebben jullie hard nodig dus meld je aan! Al het laatste nieuws vind je op de facebookpagina van Goor Collectief of www.goorsewintermarkt.nl.

 

Leegstaande panden: huurders ontwikkelen initiatieven na gesprek Goor Collectief met

CDA

Huurders in het centrum gaan via BIZ in gesprek met de gemeente over de leegstand van winkelpanden. Zij gaan zelf inititiatieven ontwikkelen
om die leegstand aan te pakken.

Dit is een gevolg van het gesprek dat Goor Collectief begin oktober had met CDA-gemeenteraadsleden. Naast Goor Collectief was ook de Stichting BIZ en de gemeente betrokken bij het gesprek. Het spreekt voor zich dat leegstaande panden de centrumbeleving geen goed doen en dat dat ten koste kan gaan van het bezoek aan de bestaande winkels in het Goorse Centrum. Op 8 oktober had Goor Collectief een gesprek met de CDA-raadsleden Rieleke Bijleveld en Hanneke van Groningen die de zorgen van Goor Collectief en Stichting BIZ deelden.

(15 november)

 

Weer tweerichtingsverkeer in de Molenstraat

We hebben er even voor moeten knokken, maar nu is het (weer) zover: de Molenstraat kan van

twee kanten worden ingereden!

Goor Collectief maakt zich al jarenlang hard voor het opheffen van de eenrichtings-situatie in de Molenstraat. Dit had sluipverkeer en onnodig omrijden tot gevolg en dat leidde tot gevaarlijke situaties in woonwijken en bij scholen.
Onder de noemer ‘Help Goor de Molenstraat door’, werden mede door Goor Collectief diverse protestacties georganiseerd. Een protestpetitie werd meer dan 1000 keer ondertekend. Met de aanleg van de zogeheten ‘Reggeloop’, die de Entersestraat met de Bunschotenstraat verbindt, is ook de Molenstraat weer open voor verkeer van twee kanten. Het spreekt voor zich dat Goor Collectief ontzettend blij is met het tweerichtingsverkeer in de Molenstraat en dat jarenlange protestarbeid
eindelijk beloond is! We zullen de ontstane (verkeers)situatie blijven monitoren!

(5 november)

Nazomermarkt daverend succes

De eerste editie van de ‘Nazomermarkt’ is op 3 en 4 september een groot succes geworden! Het stralende nazomerweer lokte veel bezoekers naar het centrum die op jacht gingen naar leuke koopjes.

De organisatie was in handen van Stichting BiZ en die zag veel kraampjes van kleding- en andere winkeliers. Het gevarieerde aanbod en de mooie aanbiedingen werd door de talrijke bezoekers op prijs gesteld. In deze tijd van corona viel er eindelijk weer wat te beleven in het centrum. De terrasjes van de
horeca vulden zich al snel. Voor de kinderen waren er springkussens, een draaimolen en optredens van Cirus Caroly. Ook dat vertier kon op veel aandacht en goedkeuring rekenen. Dit gaat dus zeker een vervolg krijgen!

(3 en 4 september 2021)

Henri Tijhuis nieuwe voorzitter Goor Collectief

Henri Tijhuis (48) is op de algemene ledenvergadering gekozen als nieuwe voorzitter van Goor Collectief. Tijhuis, eigenaar van TG Koeriers,
is de opvolger van Bart Wiegerinck.

Wiegerinck, eigenaar van de gelijknamige garage met drie vestigingen, hanteerde sinds november 2015 de voorzittershamer. Goor Collectief dankt hem voor zijn inzet en toewijding! De nieuwe voorzitter, Henri Tijhuis: “Goor Collectief is een mooie, strak georganiseerde, club. De contacten met de gemeente zijn uitstekend, dat wil ik natuurlijk zo houden. Ik hoop dat we meer nieuwe leden kunnen werven en dat ik een bijdrage kan leveren aan het nog meer zichtbaar maken van Goor Collectief.”
Naast voorzitter Henri Tijhuis bestaat het dagelijks bestuur nu uit Paul Reef (secretaris) en Mathieu Beunders (penningmeester).

(18 mei 2021)

Grote deelname aan rally van Goor Collectief

Met maar liefst 45 equipes is de Goor Collectief-rally weer een fraai evenement geworden.
Uiteraard ging het niet om snelheid maar om gezelligheid. En die was er volop.

De route door het Twentse land was prachtig. Met diverse activiteiten onderweg en een ‘pitsstop’ bij restaurant Florilympha in De Lutte kon er eindelijk weer wat georganiseerd worden in coronatijd. Het is de vierde keer dat de Goor Collectief-rally op de kalender stond. Elke auto was welkom. Onder de deelnemers ook weer enkele prachtige oldtimers en cabrio’s.

(11 april 2021)

Nieuws

Goor Collectief

3 days 13 hours ago

www.tubantia.nl/hof-van-twente/goorse-ondernemers-sturen-brandbrief-naar-burgemeester-winkels-horeca-en-kappers-veilig-open~acf7fa2b/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.linkedin.com%2F

Goor Collectief

3 days 19 hours ago

De onrust en ongenoegen over de lockdown worden steeds groter, ook binnen ondernemend Delden. Vanuit de verschillende lokale en regionale overheden wordt intussen actie ondernomen

Goor Collectief

3 days 21 hours ago

Goor Collectief en BIZ klimmen in de pen. De onrust en ongenoegen over de lockdown worden steeds groter, ook binnen ondernemend Goor. Vanuit de verschillende

Goor Collectief

3 weeks 6 days ago

Goor Collectief

4 weeks 13 hours ago

De opmars van de omikronvariant leidt nog dit jaar tot een stijging van het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen en op de IC’s. Dat is

Ook lokaal ondernemen?

Neem eenvoudig en snel contact met ons op!