Nieuws

ECO Green Twente ‘Onderneming van het Jaar’ 2021, publieksprijs voor ET Phonehome


De Goor Collectief-ondernemers hebben digitaal gesproken: ECO Green Twente is de ‘Onderneming van het Jaar’ 2021. De publieksprijs ging naar repaircenter ET Phonehome.

De leden van Goor Collectief verzamelden zich in De Bebsel voor het traditionele aspergediner en tijdens de overheerlijke gerechten werden de winnaars bekend gemaakt. Een digitale stemming onder de aanwezigen moest de winnaar uitwijzen en dat werd dus ECO Green Twente, leverancier van duurzame energie.

Onmisbare hulp


In zijn dankwoord stond eigenaar Hans Brunnekreef stil bij de roerige tijden die hij en zijn vrouw Debby beleefden. “Ik kom uit de entertainmentwereld. Die lag ineens op z’n gat door corona. Toen moest ik wat anders.” Brunnekreef noemde Johan Alink (Installatiebedrijf Holshof) en Hans Harmsel (Mercom) in het bijzonder bij de succesvolle start van ECO Green Twente. “Zij hebben mij enorm geholpen in alle opzichten.”

De andere genomineerden waren Jumbo Leussink, Mercom, de Wereldwinkel en ET Phonehome. Laatstgenoemde (repaircenter van o.a. mobiele telefoons) kreeg de meeste stemmen in de internet-polls. “Tsja, wat moet ik zeggen. Ik ben enorm vereerd”, aldus Erkan Topsakan.

Tijdens de gezellige bijeenkomst namen beide winnaars met stralende gezichten de felicitaties in ontvangst.

(Foto: de winnaars op een rij: Erkan Topsakan en zijn vrouw Hulya, Debby en Hans Brunnekreef. Geflankeerd door Goor Collectief-bestuursleden Paul Reef en Henri Tijhuis)

===========================================================================================================================================.


Hulya en Erkan

De genomineerden (5): de passie en superservice van ET Phonehome

 

Het waren en zijn roerige tijden voor Erkan Topsakal en zijn vrouw Hulya (foto). Vier maanden geleden verhuisde zijn repaircenter ET Phonehome naar het pand pal naast De Ster in de Grotestraat. Juist in die periode werd Erkan geveld door een hersenbloeding, waarvan hij inmiddels grotendeels hersteld is. En daar kwam de nominatie voor ‘Onderneming van het Jaar’ nog eens bij.

‘Het gaat goed met mij”, vertelt Erkan (51) in bijzijn van zijn vrouw Hulya (49). “Ik kan mijn vingers weer goed bewegen en reparaties uitvoeren.” Hulya valt bij: “Ik ben enorm geschrokken, zeker toen hij ook nog eens een paar dagen ‘uitval’ had. Gelukkig lijkt het allemaal mee te vallen.”

Nieuw onderkomen

Trots laat het echtpaar het nieuwe onderkomen van ET Phonehome zien. “We hebben nu veel meer ruimte, dat was de belangrijkste reden om de stap te maken.” Die stap was figuurlijk veel groter dan letterlijk want eerder zat ET Phonehome recht tegenover de nieuwe zaak. “Ik ben zes jaar geleden begonnen op industrieterrein De Klavermaten, drie jaar geleden ben ik verhuisd naar de Grotestraat in het centrum. ” De nieuwe winkel geeft ook Hulya veel meer lucht, zij bestiert vooral het afhalen en bezorgen van pakketten.

Erkan: “De letters ET zijn de initialen van mijn naam, maar ook die van mijn zoon en dochter.” De link met de beroemde film over het ruimtewezen ET is er ook. “ET zwaaide altijd met zijn vinger, die heb je nodig om de telefoon te bedienen. Vandaar ET Phonehome.”

Superservice

Het juryrapport van Goor Collectief voor de nominatie onderschrijft de ondernemersgeest van Erkan en Hulya. ‘Ook in deze lastige tijden blijft de winkel groeien. Bovendien staat ET Phonehome altijd voor iedereen klaar’, zo luidt de mooie motivatie. Erkan: “Superservice is inderdaad ons belangrijkste wapen. We hebben zeer ruime openingstijden en zijn ook snel ter plaatse als het moet. De klanten waarderen dat enorm en zorgen ook voor goede reclame. Dankzij onze klanten bestaan we, dat besef ik heel goed. Ook onze snelheid en eerlijkheid spreken aan. Het is gewoon mijn passie”, vertelt Erkan.

Verrassende nominatie

De nominatie doet Erkan en Hulya vanzelfsprekend goed.  “Ik had het totaal niet verwacht”, aldus Erkan die al sinds 1976 in Goor woont. “We zaten middenin een verhuizing en een verbouwing en dan dit! Natuurlijk zijn we daar ontzettend blij mee. Er spreekt ook stukje waardering uit van andere ondernemers.”
=====================================================================================================================================

JUMBO

De genomineerden (4): Jumbo steunt lokale ondernemers in gloednieuwe winkel


Dat supermarkt Jumbo genomineerd is voor de titel ‘Onderneming van het Jaar’ zal niet als een verrassing komen. De hypermoderne en gloednieuwe winkel die vorig jaar in Goor werd geopend haalde de regionale en landelijke pers als ‘groenste supermarkt van Nederland’.

“D’r is wel wat gebeurd”. Dat understatement van het jaar komt uit de mond van eigenaar Tijn Leussink (foto rechts met broer Niek). Op 3 maart vorig jaar opende de state of the art supermarkt de deuren en de waardering van klanten is sindsdien groot en groeiende. Leussink: “De enorme publiciteit ijlt nog steeds na. We krijgen veel lof van de vakpers en collega’s. Maar het mooiste compliment zijn natuurlijk de klanten die vaak bij ons komen en zeggen prettig te winkelen.”

Speciale band met Goor

Tijn, die samen met zijn broer Niek negen supermarkten onder zijn hoede heeft, heeft een speciale band met ‘zijn’ Jumbo in Goor. “Veertien jaar geleden zijn we in Goor gekomen en jarenlang heb ik alleen de winkel in Goor gerund. Met negen winkels heb je niet echt een vaste standplaats, maar ik betrap me erop dat ik opvallend vaak gebruik maak van het kantoor in Goor.”
“Ik ben geen Gorenaar, maar door de supermarkt heb ik natuurlijk wel veel mensen leren kennen. Elke plaats heeft zijn eigen bijzonderheden. Ik waardeer de gemoedelijkheid en de bourgondische inslag in Goor.”

Steun voor lokale ondernemers

In het juryrapport van de Goor Collectief-nominatie wordt de band met de lokale ondernemers geroemd. “Daarin zijn we best wel uitzonderlijk”, vertelt Tijn Leussink. “We kopen twintig procent van onze omzet in bij lokale ondernemers. Ik ken geen enkele andere supermarkt die dat doet. De samenwerking met de lokale ondernemers is goed en groeit nog steeds. En ook hier: het belangrijkste is de waardering van de klant.”
Naast de lokale ondernemers noemt Leussink de bouw en architectuur van het nieuwe onderkomen als pijler onder het succes. “Het oogt speels, ondanks de omvang. Het glas en hout en zorgen voor een warme uitstraling. Daarnaast is de formule sterk met de Jumbo, Etos en Gall & Gall onder één mooi groen dak. En in Goor wordt onze grote bierafdeling op prijs gesteld, ha, ha!”

Waardering
De nominatie voor de ‘Onderneming van Jaar’ is voor Tijn Leussink een teken dat de Jumbo Goor op de goede weg is. “Waardering van collega-ondernemers uit dezelfde plaats is altijd leuk. We zullen zien of we het worden, maar met de nominatie zijn we al heel erg blij. Het is een blijk van waardering voor het werk dat het hele team erin steekt.”
=======================================================================================================================================

Mercom Hans Harmsel

De genomineerden (3): de groei en vernieuwing van Mercom

 

Het is een fijne toevalligheid: precies tien jaar nadat Mercom al eens werd gekozen tot ‘Onderneming van het Jaar’ is het Goorse bedrijf weer door Goor Collectief genomineerd voor die prestigieuze titel.

“D’r is nogal wat veranderd in die tien jaar”, lacht eigenaar Hans Harmsel (foto). “Met Mercom zijn we verder gegroeid en daarnaast zijn we begonnen met Tholin bouwproducten en Robuust bouwstoffen. Veel mensen weten dat niet. Dat is binnen een paar jaar toch wel een serieuze business geworden. We hebben in korte tijd een groot marktaandeel in Nederland veroverd. We zitten in de top. Robuust levert hout- en plaatmateriaal’ voor dak en wanden, Tholin is een bedrijf in gevelbekleding. Het zijn aparte bedrijven maar het combineert natuurlijk prachtig met Mercom. Mercom doet bijvoorbeeld het transport en de opslag.”

Schaap met de vijf poten

Tien jaar geleden werd Mercom bij het winnen van de titel omschreven als ‘het schaap met de vijf poten’. We kennen allemaal de vrachtwagens voor transport maar bij Mercom kun je ook terecht voor op- en overslag, containers, grond- straat- en sloopwerken en sierbestrating. “En daar is met Tholin en Robuust dus een hele stevige zesde poot bijgekomen”, vertelt Harmsel.

Dagelijks rijden zo’n veertig vrachtwagens over de wegen in heel Europa en telt Mercom zo’n negentig werknemers. “Voor de eerste verkiezing in 2012 waren we echt mega gegroeid, dat is nu een stabiele groei geworden.Wij zetten volledig in op kwaliteit en niet op omzet. Zo was het vorig jaar erg druk, maar konden wij niet voldoende gekwalificeerde mensen erbij krijgen. Toen hebben we heel bewust afscheid van een paar klanten genomen. De kwaliteit moet gewaarborgd blijven, bij ons staat dat bovenaan.”

Groei en vernieuwing

In het juryrapport van Goor Collectief wordt de jarenlange groei en vernieuwing bij Mercom geroemd. Net als het vermogen om nieuwe kansen te zien en daar op in te springen. Harmsel: “Altijd mooi natuurlijk als je genomineerd wordt. Maar wij zijn het al een keer geweest, dit keer gun ik het een ander. De Jumbo heeft natuurlijk een prachtige supermarkt neergezet en ET Phone Home profileert zich uitstekend. Van de Wereldwinkel sta ik wat verder af. Ik heb grote bewondering voor Eco Green Twente en Hans Brunnekreef. Hij is uit de put gekropen en heeft de handschoen met veel succes opgepakt.”

======================================================================================================================================

Wereldwinkel binnen

De genomineerden (2): de Wereldwinkel, sociale pijler in het centrum

 

Al sinds 1988 is de Wereldwinkel gevestigd in het Goorse centrum en daarmee één van de langstzittende winkels in de Grotestraat. Al die tijd zorgen vrijwilligers voor de verkoop van produkten ‘met respect voor mens en milieu’. Ze verdienen 34 jaar na de oprichting eindelijk de Goor Collectief-nominatie voor ‘Onderneming van het Jaar’.

Het juryrapport vindt de Wereldwinkel dan ook hét voorbeeldvan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) en een sociale pijler in het centrum. Voorzitter van de Wereldwinkel Goor is sinds vier jaar Theo Deegens (77). “Er zit inderdaad een behoorlijk stuk historie in. We waren in 1988 in staat om het pand aan de Grotestraat 68 aan te kopen en dat is nu natuurlijk een goede zet gebleken.”

Erkenning en stimulans

Anno 2022 wordt de Wereldwinkel overeind gehouden door 24 vrijwilligers. Deegens: “Twintig daarvan, allemaal vrouwen trouwens, runnen de winkel. Eén vrijwilligster regelt de inkoop via de landelijke vereniging. Zij gaat naar Culemborg om de produkten in te kopen. Voor die vrijwilligers is de nominatie voor “Onderneming van het jaar’ natuurlijk een schitterende erkenning en stimulans om door te gaan. En het is natuurlijk goed voor de naamsbekendheid. Hopelijk levert het ons nieuwe vrijwilligers op, die kunnen we wel gebruiken.”

Cadeauwinkel

De produkten van de Wereldwinkel Goor kenmerken zich door Fair Trade. Commercie en idealen gaan hand in hand, zoals het op de website www.wereldwinkelgoor.nl wordt omschreven. Er worden authentieke produkten verkocht die gemaakt zijn in ontwikkelingslanden. De makers kunnen rekenen op een eerlijke vergoeding
waarmee ze een menswaardig bestaan kunen opbouwen. Denk bijvoorbeeld aan Mexicaanse koffieboeren, Balinese houtsnijders en Thaise keramisten. Deegens:
“Aanvankelijk verkochten we vooral koffie, thee en chocola. Dat doen we nog steeds, maar in de loop der jaren zijn we meer en meer een cadeauwinkel geworden waar je hele leuke dingetjes kunt kopen.”

Trendverschuiving

Er wordt nog altijd winst gedraaid, maar Deegens ziet de laatste tien jaar wel een trendverschuiving. “We zijn een beetje slachtoffer geworden van ons eigen succes. Ook in de supermarkten vind je steeds meer en vaker Fair Trade-produkten. Op zich natuurlijk een uitstekende ontwikkeling, maar wij kunnen dat wel merken in onze omzet.”

Op 19 mei wordt de winnaar bekend gemaakt tijdens het traditionele aspergediner. De andere genomineerden zijn: Eco Green Twente,, Mercom , supermarkt Jumbo en ET Phonehome.

==================================================================================================================================

Hans Brunnekreef

De genomineerden (1): de doorzetters van Eco Green Twente


Hoewel ECO Green Twente qua leeftijd net uit de luiers komt, heeft het in korte tijd al een onstuimige groei doorgemaakt. De beloning voor twee jaar bikkelen is niet alleen een bedrijf met zestien werknemers, ECO Green Twente is door Goor Collectief ook genomineerd voor de prestigiueze titel: ‘Onderneming van het jaar’.

De rollercoaster waarin eigenaar Hans Brunnekreef (foto) terecht is gekomen lijkt oneindig. “Door de coronamatregelen belandde mijn eigenlijke bedrijf Music en Show Productions van de ene op de andere dag in een impasse. Ik moest wat, wilde ik in ieder geval mijn personeel behouden. Ik had een goed gevoel bij duurzame energie en richtte mij daarom aanvankelijk op zonnepanelen”.
En zo zag op 1 mei 2020 ECO Green Twente het levenslicht. Vanaf toen ging het hard. Brunnekreef: “Dat bleek een goede greep. Het eerste jaar waren het vooral de zonnepanelen waar veel vraag naar was, maar al snel bleek dat mensen graag advies willen bij totale verduurzaming. Vanaf dat moment zijn we een stukje breder gaan denken.”Groei en uitbreiding

In korte tijd groeide ECO Green Twente uit naar een bedrijf met zestien werknemers en een breed scala aan produkten voor duurzame energie. Inmiddels is een groter pand in gebruik genomen aan de Spechthorstweg. “Naast zonnepanelen zijn we ook ontzettend druk met warmtepompen, airconditioning, laadpalen, noem het maar op”, vertelt Brunnekreef. “Veel groter willen we ook niet worden. Onze core business doen we in Hof van Twente. Maar je kent het wel. Een klantkennis in Oldenzaal meldt zich dan ook en zo groeit het.”

Erkenning

“Gaaf en een mooie erkenning”, zo omschrijft Brunnekreef de nominatie voor de ‘Onderneming van het jaar’. Het juryrapport omschrijft ECO Green Twente als ‘een bedrijf van doorzetters dat succesvol is omgeturnd  naar een nieuwe bedrijfstak.’
Nu de coronamaatregelen zijn opgeheven schijnt de zon trouwens ook weer voor Music en Show Productions, dat in hetzelfde pand zit als ECO Green Twente. Brunnekreef “Hoewel het nog steeds mijn bedrijf is, ligt de volledige leiding bij Jeroen Ensink, die directeur is en mede eigenaar gaat worden. Al mijn aandacht en energie is nodig voor ECO Green.”
Over de grote favoriet voor de titel ‘Onderneming van het Jaar’ is Brunnekreef helder: “Dat moet Mercom worden, of eigenlijk Hans Harmsel. En niet omdat het een vriend van me is, maar als je ziet wat hij allemaal doet, niet allen met zijn eigen bedrijven, maar ook voor andere Goorse ondernemers…. Dan verdient hij eigenlijk alleen die titel!.” Op 19 mei wordt de winnaar onthuld tijdens het traditionele aspergediner van Goor Collectief.

Gezellige en nuttige ledenvergadering Goor Collectief

Voor het eerst in twee jaar was er eindelijk weer een ‘fysieke’ Algemene Ledenvergadering (ALV) van Goor Collectief. We maakten meteen maar van de gelegenheid gebruik om er een gezellige bijeenkomst van te maken met een hapje en drankje. Gezien de grote opkomst werd dat gewaardeerd. Het bestuur, bestaande uit Henri Tijhuis (voorzitter), Paul Reef (secretaris) en Matthieu Beunders (penningmeester) gaf een heldere uitéénzetting over het gevoerde beleid. Henri Tijhuis hoopt dat het bestuur kan worden uitgebreid naar vijf leden en deed een oproep voor twee kandidaten. Corona gooide uiteraard veel roet in het eten bij geplande evenementen. Het bestuur kijkt daarom uit naar komende evenementen zoals het ‘Aspergediner’ op 19 mei en het Cybersecurity-event op 16 mei. Tijdens het Aspergediner zal ook bekend worden wie ‘Ondernemer van het Jaar’ wordt . De vijf genomineerde bedrijven toonden zich vereerd. Secretaris Paul Reef is ook voorzitter van de Bedrijveninvesteringszone (BIZ). Hij legde nog een keer uit hoe de BIZ in z’n werk gaat en stond stil bij enkele geslaagde acties die zijn uitgevoerd zoals het onkruidvrij maken van het centrum en de nieuwe geluidsinstallatie. Financieel is Goor Collectief kerngezond vertelde penningmeester Matthieu Beunders. De leden toonden zich tevreden met het gevoerde beleid en gaven daarom unaniem akkoord. 28 maart

Genomineerden ‘Ondernemer van het Jaar’ bekend

Na twee jaar konden we eindelijk weer eens gezellig bijkletsen onder het genot van een natje en een droogje. Op de goed bezochte ledenvergadering bij de Bebsel (daarover later meer) werden de vijf genomineerden bekend gemaakt voor de titel ‘Ondernemer van het Jaar’. De opzet van die verkiezing is anders dan voorgaande jaren.

Geen drie maar vijf bedrijven worden genomineerd door de laatste vijf winnaars van de titel. Dat zijn Constant van de Riet van Probin, Ron Keunenger van d’Olde Smidse, René van Ommen van Hoftrends, Daan Oosterbeek van Dawo en Robin Koops van Inreda Diatebic.

Dit zijn de vijf gegadigden voor de prestigieuze titel: Mercom, ET Phone Home, ECO Green Twente, de Wereldwinkel en supermarkt Jumbo werden door een speciale jury in de spotlights gezet. Op 19 mei, tijdens het traditionele aspergediner, wordt bekend gemaakt wie met de hoogste eer gaat strijken. Ook u kunt meestemmen, onder meer via een poll op Goorsnieuws.nl en onze Facebookpagina.

25 maart

Goor Collectief en BIZ klimmen in de pen.

De onrust en ongenoegen over de lockdown worden steeds groter, ook binnen ondernemend Goor. Vanuit de verschillende lokale en regionale overheden wordt intussen actie ondernomen richting Den Haag. Om dit kracht bij te zetten hebben Goor Collectief en de BIZ vanmorgen een brandbrief (zie hieronder) gestuurd naar burgemeester Nauta. Zij heeft intussen laten weten onze input mee te nemen naar het Landelijk Veiligheidsberaad.

Geacht college,
Wij willen u laten weten dat de ondernemersvereniging Goor Collectief en Stichting BIZ, ongeacht het advies van het OMT, een langere lockdown zonder soepelere regels voor winkels en horeca onacceptabel vinden.
Het begrip voor de maatregelen neemt zienderogen af en er bereiken ons schrijnende verhalen. De rek is eruit, zowel mentaal als financieel. De compensatie die de Rijksoverheid uitkeert, is bij lange na niet voldoende. Ondernemers komen er (net) niet voor in aanmerking, of krijgen geen compensatie door bijvoorbeeld goede maanden oktober en november, waardoor het omzetverlies in een vierde kwartaal niet voldoende is voor compensatie. Maar men heeft dus wel veel minder omzet, met dezelfde, of zelfs hogere, kosten. Het beeld dat wordt geschapen dat ze ruimhartig gecompenseerd worden, wat dus niet zo is, is pijnlijk. Er resteren vaak hoge schulden voor deze ondernemers. De abrupte aankondiging van de winkelsluiting, juist in december, is hard aangekomen.
Als vertegenwoordigers van de ondernemers en winkeliers in Goor vragen wij u om bij de veiligheidsregio en/of het overleg van burgemeesters, en daarnaast bij het kabinet, aan te dringen op een mogelijkheid voor winkels, horeca, kappers en andere dienstverleners om op een veilige wijze verder te openen. De manieren waarop het veilig open kan zijn afgelopen jaar al vaker ingezet en hebben bewezen dat het kan.
Wij begrijpen de zorg voor de gezondheidszorg en willen ook zeker onze waardering voor deze sector en al deze mensen uitspreken! Maar het is tijd om naast de gevolgen voor de gezondheid ook naar de economische gezondheid te kijken en daarom zo snel mogelijk, dus per aanstaande vrijdag, toe te staan dat winkeliers, horeca, kappers en andere dienstverleners hun deuren weer veilig openen.
Waar nodig zijn wij vanzelfsprekend bereid om één en ander toe te lichten. Wij gaan er vanuit dat u deze noodkreet oppakt en zien uw gewaardeerde reactie graag tegemoet.
 
Namens de besturen van ondernemersvereniging Goor Collectief en BIZ
Paul Reef – voorzitter BIZ
Henri Tijhuis – voorzitter Goor Collectief

 

Goorse Wintermarkt opvolger traditionele paardenmarkt

Het stadshart in Goor is versierd met prachtige banners in afwachting van de Wintermarkt op
zaterdag 18 december. Met de ‘Goorse Wintermarkt’ wordt een vervolg gegeven op de
eeuwenoude traditie van de paardenmarkt.

De eerste paardenmarkt werd al gehouden in 1362 en Goor Collectief is ontzettend blij dat aan deze traditie een doorstart is gegeven. Naast de paardenmarkt is er ook een kerstmarkt en een PK-markt. Corona stond een Goorse Wintermarkt vorig jaar in de weg en natuurlijk volgen we ook nu weer de maatregelen op de voet.

Wil je zelf wat verkopen of de kas van je (sport)club spekken? Meld je dan aan voor een kraam. De 
mooiste kraam krijgt ook nog eens een geldbedrag van 250 euro. Er wordt ook een zogeheten ‘PK-markt’ aan het evenement toegevoegd. Ben je in het bezit van een fraaie oldtimer, mooie tractor of stoere motor; meld je dan aan! Ook daar is een mooie geldprijs van 250 euro te winnen voor het meest bijzondere voertuig. De organisatie kan alle handjes gebruiken dus vrijwilligers zijn van harte welkom. Verkeersregelaars, paardenverzorgers, opbouwers en opruimers: wij hebben jullie hard nodig dus meld je aan! Al het laatste nieuws vind je op de facebookpagina van Goor Collectief of www.goorsewintermarkt.nl.

 

Leegstaande panden: huurders ontwikkelen initiatieven na gesprek Goor Collectief met

CDA

Huurders in het centrum gaan via BIZ in gesprek met de gemeente over de leegstand van winkelpanden. Zij gaan zelf inititiatieven ontwikkelen
om die leegstand aan te pakken.

Dit is een gevolg van het gesprek dat Goor Collectief begin oktober had met CDA-gemeenteraadsleden. Naast Goor Collectief was ook de Stichting BIZ en de gemeente betrokken bij het gesprek. Het spreekt voor zich dat leegstaande panden de centrumbeleving geen goed doen en dat dat ten koste kan gaan van het bezoek aan de bestaande winkels in het Goorse Centrum. Op 8 oktober had Goor Collectief een gesprek met de CDA-raadsleden Rieleke Bijleveld en Hanneke van Groningen die de zorgen van Goor Collectief en Stichting BIZ deelden.

(15 november)

 

Weer tweerichtingsverkeer in de Molenstraat

We hebben er even voor moeten knokken, maar nu is het (weer) zover: de Molenstraat kan van

twee kanten worden ingereden!

Goor Collectief maakt zich al jarenlang hard voor het opheffen van de eenrichtings-situatie in de Molenstraat. Dit had sluipverkeer en onnodig omrijden tot gevolg en dat leidde tot gevaarlijke situaties in woonwijken en bij scholen.
Onder de noemer ‘Help Goor de Molenstraat door’, werden mede door Goor Collectief diverse protestacties georganiseerd. Een protestpetitie werd meer dan 1000 keer ondertekend. Met de aanleg van de zogeheten ‘Reggeloop’, die de Entersestraat met de Bunschotenstraat verbindt, is ook de Molenstraat weer open voor verkeer van twee kanten. Het spreekt voor zich dat Goor Collectief ontzettend blij is met het tweerichtingsverkeer in de Molenstraat en dat jarenlange protestarbeid
eindelijk beloond is! We zullen de ontstane (verkeers)situatie blijven monitoren!

(5 november)

Nazomermarkt daverend succes

De eerste editie van de ‘Nazomermarkt’ is op 3 en 4 september een groot succes geworden! Het stralende nazomerweer lokte veel bezoekers naar het centrum die op jacht gingen naar leuke koopjes.

De organisatie was in handen van Stichting BiZ en die zag veel kraampjes van kleding- en andere winkeliers. Het gevarieerde aanbod en de mooie aanbiedingen werd door de talrijke bezoekers op prijs gesteld. In deze tijd van corona viel er eindelijk weer wat te beleven in het centrum. De terrasjes van de
horeca vulden zich al snel. Voor de kinderen waren er springkussens, een draaimolen en optredens van Cirus Caroly. Ook dat vertier kon op veel aandacht en goedkeuring rekenen. Dit gaat dus zeker een vervolg krijgen!

(3 en 4 september 2021)

Henri Tijhuis nieuwe voorzitter Goor Collectief

Henri Tijhuis (48) is op de algemene ledenvergadering gekozen als nieuwe voorzitter van Goor Collectief. Tijhuis, eigenaar van TG Koeriers,
is de opvolger van Bart Wiegerinck.

Wiegerinck, eigenaar van de gelijknamige garage met drie vestigingen, hanteerde sinds november 2015 de voorzittershamer. Goor Collectief dankt hem voor zijn inzet en toewijding! De nieuwe voorzitter, Henri Tijhuis: “Goor Collectief is een mooie, strak georganiseerde, club. De contacten met de gemeente zijn uitstekend, dat wil ik natuurlijk zo houden. Ik hoop dat we meer nieuwe leden kunnen werven en dat ik een bijdrage kan leveren aan het nog meer zichtbaar maken van Goor Collectief.”
Naast voorzitter Henri Tijhuis bestaat het dagelijks bestuur nu uit Paul Reef (secretaris) en Mathieu Beunders (penningmeester).

(18 mei 2021)

Grote deelname aan rally van Goor Collectief

Met maar liefst 45 equipes is de Goor Collectief-rally weer een fraai evenement geworden.
Uiteraard ging het niet om snelheid maar om gezelligheid. En die was er volop.

De route door het Twentse land was prachtig. Met diverse activiteiten onderweg en een ‘pitsstop’ bij restaurant Florilympha in De Lutte kon er eindelijk weer wat georganiseerd worden in coronatijd. Het is de vierde keer dat de Goor Collectief-rally op de kalender stond. Elke auto was welkom. Onder de deelnemers ook weer enkele prachtige oldtimers en cabrio’s.

(11 april 2021)

Nieuws

Ook lokaal ondernemen?

Neem eenvoudig en snel contact met ons op!