Nieuwjaarsreceptie: veel nieuwe leden en bekendmaking genomineerden ‘Ondernemer van het Jaar’

Blikvanger op de nieuwjaarsreceptie van Goor Collectief was de bekendmaking van de genomineerden voor de prestigieuze titel ‘Ondernemer van het Jaar 2023’. Vijf Goorse bedrijven zijn daarvoor weer in de race. Voorzitter Henri Tijhuis benoemde de groei van de ondernemersclub.

In zijn nieuwjaarstoespraak stond voorzitter Henri Tijhuis stil bij de explosieve groei van Goor Collectief. “We hebben er 31 nieuwe leden bijgekregen, vooral door de inzet van onze relatiemanager Ruben van den Burg, die potentiële kandidaten actief en vaak met succes benadert.”

Verbinding

Tijhuis toonde zich tevreden als hij terugkijkt op de activiteiten van 2023. “Onze bijeenkomsten werden over het algemeen goed bezocht en zorgden voor verbinding tussen de leden. Nieuw en succesvol was de Vrijmibo waarbij we op bezoek gaan bij een bedrijf. Klap op de vuurpijl was natuurlijk de Open Bedrijvendag met 18.000 bezoekers uit de hele regio.”

Volle kalender en energieproject

Ook voor 2024 zit de kalender voor Goor Collectief weer goed vol. Speciale aandacht vroeg Tijhuis voor het project Duurzaamheid/Energie waarvoor Goor Collectief onder anderen samenwerkt met Coteq en Enexis. “Ondernemers willen ook in de toekomst verzekerd blijven van energie en aansluitingen. Zo kijken we ook naar de optie om onderling energie uit te wisselen. We zijn een van de eersten in Overijssel die het op deze manier aanpakt.”

Ondernemer van het Jaar 2023

Op de goed bezochte receptie werden ook de vijf genomineerden bekend gemaakt voor de ‘Ondernemer van Jaar 2023’. De vakjury, die de kandidaten bepaalde, bestaat uit de winnende ondernemers van de afgelopen vijf jaar.

De vijf genomineerden:

• Tafelboertje
Jury: “Tafelboertje is klein begonnen, maar zit nu in het grote pand van de OAD. Dat tekent de groei en ambitie. De showroom is een trekker voor Goor op een prachtige locatie.”

• Poeliersbedrijf Cuno Moormann & Zn.
Jury: “Moormann is al sinds 1959 een naam met traditie in Goor. De derde generatie zit eraan te komen om de leiding over te nemen. Het is een Innoverend bedrijf dat wereldwijd in- en verkoopt. Nog niet zo lang geleden werd een grote productiehal in gebruik genomen. Na al die jaren groeit Moormann nog steeds.”

• Kessels team voor tandzorg
Jury: “Tandarts Koen Kessels is erin geslaagd om in zijn nieuwe pand een indrukwekkende praktijk neer te zetten die een parel is voor Goor. Hij heeft zich een jonge zorgondernemer getoond met veel durf.

• The Read Shop
Jury: “Herman en Joke Tieman runnen al meer dan 40 jaar een zogeheten ‘gemakswinkel’ in het centrum. Aan het einde van dit jaar komt er een einde aan een tijdperk, want zo mag je het wel noemen. Zij hebben het altijd volgehouden in een branche die niet altijd makkelijk was. Deze nominatie hebben ze na al die jaren meer dan verdiend.”

• Tonny Kranenberg Uitvaartzorg
Jury: “Het wordt vaak vergeten dat ook de uitvaartzorg een vorm van ondernemen is. Tonny Kranenberg heeft haar nek uitgestoken door een nieuw uitvaartcentrum op te zetten. Mede door haar toewijding staat er nu een prachtige onderneming die zich snel ingeburgerd heeft in Goor.

Op de algemene ledenvergadering (28 maart) wordt de winnaar bekend gemaakt als de aanwezige leden hun stem mogen uitbrengen. Ook is er een poll op Goorsnieuws.nl en social media, de winnaar daarvan ontvangt de publieksprijs.

Scroll naar boven