Genomineerd (1). Kessels team voor tandzorg: groot geworden door dicht bij te blijven

Voor tandarts Koen Kessels (38) kwam de nominatie voor “Ondernemer van het jaar’ als een leuke verrassing. Maar wie kijkt naar de ontwikkeling van de tandartspraktijk kan niet anders dan begrip hebben voor de blijk van waardering van Goor Collectief. “Ik had ‘m niet zien aankomen. Het betekent dat je op de goede weg bent.”

Ga maar na: de praktijk telt nu maar liefst 6500 patiënten. Het cliëntenbestand kreeg natuurlijk een enorme duw in de rug met de opening van het nieuwe pand aan de Grotestraat, drie jaar geleden. Kessels: “Toen we hier begonnen met de verbouw was er zeven jaar niet veel gebeurd. Er zat anti-kraak in en de tuin was voor een groot gedeelte overwoekerd. Nu is het weer een beeldbepalend pand dicht bij het centrum met veel aanloop van mensen. Met daarin een praktijk die aan alle moderne eisen voldoet. Ook qua duurzaamheid: het dak ligt vol zonnepanelen en er is een warmteterugwininstallatie aangelegd.”

Compleet team

Met het aantal patiënten groeide ook het aantal medewerkers. Met recht kan nu gesproken worden van een ‘team voor tandzorg’.  Meer tandartsen, meer (preventie)assistenten: het aanbod voor tandzorg is divers en compleet. “Toen ik in 2016 de praktijk overnam van Frans Koop was ik met acht collega’s. Nu zijn dat er negentien. En we krijgen nog dagelijks aanmeldingen van nieuwe patiënten.”

Kessels noemt behalve de moderne, nieuwe praktijk ook zijn medewerkers als pijler onder de groei. “Het is een mooie mengelmoes van jong en wat meer ervaren. Dat geeft goede energie. Het zijn haast allemaal collega’s die bekend zijn in Goor en Hof van Twente. Dat geeft patiënten een vertrouwd gevoel. Naar de tandarts gaan is al niet iets wat mensen graag doen, dan is het fijn als je behandeld wordt door een bekend gezicht. Zeker hier in de regio speelt dat sterk.”

Ondernemende tandarts

“Het is best wel moeilijk om ondernemer te zijn in de tandheelkunde. Je bent voornamelijk tandarts met vooral veel handwerk. Daarnaast moet je ondernemer zijn. Een nieuw pand, meer personeel; in de opleiding komt bedrijfskunde nauwelijks aan bod. Dus er kwam nogal wat op mijn bordje. Ik heb gelukkig goede leermeesters gehad. Eerst in Wierden waar ik ben begonnen en later natuurlijk Frans Koop.”

De verkiezing op donderdag 28 maart bij Kippenvel Evenementen bijwonen? Meld je dan hier aan!

Scroll naar boven