Nieuw lid: Hekwerk Spapé

Kijk niet raar op als je zijn werk tegenkomt bij Frans Bauer. Of bij bekende profvoetballers. De hekwerken die Patrick Spapé (51) zelf ontwerpt en plaatst zijn geliefd in het hele land. “Maar eerlijk gezegd ben ik dat gereis wel een beetje zat. Met het lidmaatschap van Goor Collectief hoop ik op nog meer klanten in de omgeving.” 

Al 21 jaar werkt Patrick zelfstandig als metaal- en hekwerkspecialist. Hij begon als lasser bij Stork en bekwaamde zich in speciaal laswerk. Als uitzendkracht deed hij een schat aan ervaring op, vooral door werk in bierbrouwerijen. De stap naar zijn eigen bedrijf was daarna een kleine.

Veel meer dan lassen

“Er komt veel kijken bij een goed hekwerk. Denk alleen maar eens aan alarm- en intercomsystemen, verlichting en speciale brievenbussen. Of een goed werkende poortautomatisering die ervoor zorgt dat alles op de juiste wijze open en dicht gaat. Ik ben niet alleen lasser, maar ook elektricien erbij, lacht Spapé.

Hekwerk Spapé is vooral gericht op maatwerk in modern hekwerk. “Er is tegenwoordig ook minder vraag naar traditionele hekken met veel tierelantijntjes. Ik durf te zeggen dat ik kwaliteit lever. Ik doe ook niet aan onderhoudscontracten, dat vind ik geldklopperij. Mocht er iets kapot gaan, dan repareer ik het. Als een hekwerk goed gemaakt en geplaatst is, heeft het nauwelijks onderhoud nodig, zo simpel is het.”

Tatsujin Dojo

Behalve een werkplaats met allerhande gereedschap en machines staat er in de tuin ook een onderkomen waarin sport- en fitnessattributen de boventoon voeren. Het is het domein van Tatsujin Dojo Goor, want zo heet de sportschool die Patrick runt. “Wij richten ons vooral op kickboksen en bokszaktraining waarbij het hele lichaam wordt getraind. Ook komen er veel kinderen die werken aan mentale weerbaarheid en discipline. Daarnaast geef ik motivatietrainingen aan bijvoorbeeld voetbalclubs waarin het werken als team centraal staat.”

Scroll naar boven