Alwie Hoek over ‘Goor vol energie’: “Doe mee, we krijgen er allemaal mee te maken!”

Als er iemand kan meepraten over de dreigende problemen op het stroomnet, dan is het Alwie Hoek van het gelijknamige tankstation op Zenkeldamshoek. Zijn uitbreiding met elektrische laadpalen hing aan een zijden draadje. “Doe daarom mee met ‘Goor vol energie”, is zijn oproep. “Wacht niet af, we krijgen er allemaal mee te maken.”

Om de toekomstige toevoer van elektriciteit te waarborgen heeft Goor Collectief in samenwerking met de gemeente en provincie het project ‘Goor vol energie’ in het leven geroepen. Bedoeld voor bedrijfspanden op de industrieterreinen Zenkeldamshoek en Spechthorst. Doel is een betere verdeling van elektriciteit.

Toename elektrische auto’s

Servicestation Hoek opende vorig jaar twee laadpunten voor elektrische auto’s. Omdat het aantal elektrische auto’s in hoog tempo toeneemt, wilde eigenaar Alwie Hoek op de toekomst voorbereid zijn. “Ik vroeg om capaciteit voor een stuk of tien laadpunten. Dat is uiteindelijk gelukt, maar ik had niet veel later moeten zijn, dan was het feest niet doorgegaan. De situatie is nu al nijpend, dat hoor ik ook van tankstations in andere plaatsen. De capaciteit van het stroomnet gaat ons allemaal raken”.

Solidariteit

Daarom roept Hoek zijn collega-ondernemers op de industrieterreinen Zenkeldamshoek en Spechthorst op om mee te doen met het project ‘Goor vol energie’. Hoek: “Het is niet alleen een kwestie van goed ondernemerschap, maar je toont als Goorse bedrijven ook solidariteit. Wat is er mooier dan elkaar onderling te voorzien van elektriciteit en dat ook nog eens tegen veel lagere prijzen? En wie weet kunnen we in de toekomst ook samenwerken met de aanschaf van batterijen. Nog een reden om in te stappen!”

De provincie en de gemeente zijn bereid mee te investeren in dit project, maar ook van Goorse bedrijven wordt een bijdrage gevraagd. Van bedrijven met een aansluiting 3×25 ampère is dat  500 euro, 3×80 1000 euro en grootverbruikers 2500 euro. Hoe meer bedrijven er meedoen, hoe hoger de bijdrage wordt van de provincie en de gemeente. Bij geen doorgang wordt dat geld teruggestort.

Wil je meedoen of meer info over ‘Goor vol energie’: mail dan naar Martijn Schlepers: martijn@schlepers-it.nl