Ook ADS-groep ondersteunt project ‘Goor vol energie!’

Een van de grootste werkgevers op industrieterrein Zenkeldamshoek heeft zich achter het project ‘Goor vol energie’ geschaard: ADS-groep. “Wij willen innovatief ondernemen, dus daar past dit heel mooi in. En als het lukt toon je als Goorse ondernemers gemeenschapszin”, vertelt ADS-directeur directeur Jan-Willem Olde Kalter (foto).

Olde Kalter: “Wij waren vanaf het begin geïnteresseerd in het project ‘Goor vol energie’. De eerste bijeenkomst was in de periode dat de energieprijzen skyhigh waren. Dat gaf nog een extra dimensie. De gemeente en provincie willen bijdragen, belangrijk! Ik begreep ook dat dit in Nederland één van de eerste projecten in zijn soort is. Daar willen wij graag bij zijn.”

Markant pand

Het markante ‘Hundertwasser-pand’ van de ADS-groep geeft de entree van Goor extra kleur en is ook nog eens duurzaam voorzien van zonnepanelen en vrij van gasgebruik. Maar op de productiehallen is het qua bouwconstructie niet mogelijk om met panelen zonne-energie op te wekken.

Bij de ADS-groep (voorheen Aan de Stegge) werken iedere dag zo’n 150 medewerkers op kantoor en in de productiehallen. Olde Kalter”: “Wij gebruiken de meeste energie voor het klimaat en de machines. Als we helemaal van het gas af willen, betekent dat meer elektriciteit. Dat kan in de toekomst wellicht ook met batterijen. Ook daarmee zou je kunnen samenwerken.”

Betere verdeling

Om de toekomstige toevoer van elektriciteit te waarborgen heeft Goor Collectief in samenwerking met de gemeente en provincie het project ‘Goor vol energie’ in het leven geroepen. Bedoeld voor bedrijfspanden op de industrieterreinen Zenkeldamshoek en Spechthorst. Doel is een betere verdeling van elektriciteit. Olde Kalter: “Als wij op bepaalde momenten onze capaciteit niet gebruiken, kan een ander daarvan profiteren”.

De provincie en de gemeente zijn bereid mee te investeren in dit project, maar ook van Goorse bedrijven wordt een bijdrage gevraagd. Van bedrijven met een aansluiting 3×25 ampère is dat  500 euro, 3×80 1000 euro en grootverbruikers 2500 euro. Hoe meer bedrijven er meedoen, hoe hoger de bijdrage wordt van de provincie en de gemeente. Bij geen doorgang wordt dat geld teruggestort.

Wil je meedoen of meer info over ‘Goor vol energie’: mail dan naar Martijn Schlepers: martijn@schlepers-it.nl

Scroll naar boven