De genomineerden (5): de passie en superservice van ET Phonehome

Het waren en zijn roerige tijden voor Erkan Topsakal en zijn vrouw Hulya (foto). Vier maanden geleden verhuisde zijn repaircenter ET Phonehome naar het pand pal naast De Ster in de Grotestraat. Juist in die periode werd Erkan geveld door een hersenbloeding, waarvan hij inmiddels grotendeels hersteld is. En daar kwam de nominatie voor ‘Onderneming van het Jaar’ nog eens bij.

‘Het gaat goed met mij”, vertelt Erkan (51) in bijzijn van zijn vrouw Hulya (49). “Ik kan mijn vingers weer goed bewegen en reparaties uitvoeren.” Hulya valt bij: “Ik ben enorm geschrokken, zeker toen hij ook nog eens een paar dagen ‘uitval’ had. Gelukkig lijkt het allemaal mee te vallen.”

Nieuw onderkomen

Trots laat het echtpaar het nieuwe onderkomen van ET Phonehome zien. “We hebben nu veel meer ruimte, dat was de belangrijkste reden om de stap te maken.” Die stap was figuurlijk veel groter dan letterlijk want eerder zat ET Phonehome recht tegenover de nieuwe zaak. “Ik ben zes jaar geleden begonnen op industrieterrein De Klavermaten, drie jaar geleden ben ik verhuisd naar de Grotestraat in het centrum. ” De nieuwe winkel geeft ook Hulya veel meer lucht, zij bestiert vooral het afhalen en bezorgen van pakketten.

Erkan: “De letters ET zijn de initialen van mijn naam, maar ook die van mijn zoon en dochter.” De link met de beroemde film over het ruimtewezen ET is er ook. “ET zwaaide altijd met zijn vinger, die heb je nodig om de telefoon te bedienen. Vandaar ET Phonehome.”

Superservice

Het juryrapport van Goor Collectief voor de nominatie onderschrijft de ondernemersgeest van Erkan en Hulya. ‘Ook in deze lastige tijden blijft de winkel groeien. Bovendien staat ET Phonehome altijd voor iedereen klaar’, zo luidt de mooie motivatie. Erkan: “Superservice is inderdaad ons belangrijkste wapen. We hebben zeer ruime openingstijden en zijn ook snel ter plaatse als het moet. De klanten waarderen dat enorm en zorgen ook voor goede reclame. Dankzij onze klanten bestaan we, dat besef ik heel goed. Ook onze snelheid en eerlijkheid spreken aan. Het is gewoon mijn passie”, vertelt Erkan.

Verrassende nominatie

De nominatie doet Erkan en Hulya vanzelfsprekend goed.  “Ik had het totaal niet verwacht”, aldus Erkan die al sinds 1976 in Goor woont. “We zaten middenin een verhuizing en een verbouwing en dan dit! Natuurlijk zijn we daar ontzettend blij mee. Er spreekt ook stukje waardering uit van andere ondernemers.”

Scroll naar boven