De genomineerden (4): Jumbo steunt lokale ondernemers in gloednieuwe winkel

Dat supermarkt Jumbo genomineerd is voor de titel ‘Onderneming van het Jaar’ zal niet als een verrassing komen. De hypermoderne en gloednieuwe winkel die vorig jaar in Goor werd geopend haalde de regionale en landelijke pers als ‘groenste supermarkt van Nederland’.

“D’r is wel wat gebeurd”. Dat understatement van het jaar komt uit de mond van eigenaar Tijn Leussink (foto rechts met broer Niek). Op 3 maart vorig jaar opende de state of the art supermarkt de deuren en de waardering van klanten is sindsdien groot en groeiende. Leussink: “De enorme publiciteit ijlt nog steeds na. We krijgen veel lof van de vakpers en collega’s. Maar het mooiste compliment zijn natuurlijk de klanten die vaak bij ons komen en zeggen prettig te winkelen.”

Speciale band met Goor

Tijn, die samen met zijn broer Niek negen supermarkten onder zijn hoede heeft, heeft een speciale band met ‘zijn’ Jumbo in Goor. “Veertien jaar geleden zijn we in Goor gekomen en jarenlang heb ik alleen de winkel in Goor gerund. Met negen winkels heb je niet echt een vaste standplaats, maar ik betrap me erop dat ik opvallend vaak gebruik maak van het kantoor in Goor.”
“Ik ben geen Gorenaar, maar door de supermarkt heb ik natuurlijk wel veel mensen leren kennen. Elke plaats heeft zijn eigen bijzonderheden. Ik waardeer de gemoedelijkheid en de bourgondische inslag in Goor.”

Steun voor lokale ondernemers

In het juryrapport van de Goor Collectief-nominatie wordt de band met de lokale ondernemers geroemd. “Daarin zijn we best wel uitzonderlijk”, vertelt Tijn Leussink. “We kopen twintig procent van onze omzet in bij lokale ondernemers. Ik ken geen enkele andere supermarkt die dat doet. De samenwerking met de lokale ondernemers is goed en groeit nog steeds. En ook hier: het belangrijkste is de waardering van de klant.”
Naast de lokale ondernemers noemt Leussink de bouw en architectuur van het nieuwe onderkomen als pijler onder het succes. “Het oogt speels, ondanks de omvang. Het glas en hout en zorgen voor een warme uitstraling. Daarnaast is de formule sterk met de Jumbo, Etos en Gall & Gall onder één mooi groen dak. En in Goor wordt onze grote bierafdeling op prijs gesteld, ha, ha!”

Waardering
De nominatie voor de ‘Onderneming van Jaar’ is voor Tijn Leussink een teken dat de Jumbo Goor op de goede weg is. “Waardering van collega-ondernemers uit dezelfde plaats is altijd leuk. We zullen zien of we het worden, maar met de nominatie zijn we al heel erg blij. Het is een blijk van waardering voor het werk dat het hele team erin steekt.”

Scroll naar boven