De genomineerden (1): de doorzetters van Eco Green Twente

Hoewel ECO Green Twente qua leeftijd net uit de luiers komt, heeft het in korte tijd al een onstuimige groei doorgemaakt. De beloning voor twee jaar bikkelen is niet alleen een bedrijf met zestien werknemers, ECO Green Twente is door Goor Collectief ook genomineerd voor de prestigiueze titel: ‘Onderneming van het jaar’.

De rollercoaster waarin eigenaar Hans Brunnekreef (foto) terecht is gekomen lijkt oneindig. “Door de coronamatregelen belandde mijn eigenlijke bedrijf Music en Show Productions van de ene op de andere dag in een impasse. Ik moest wat, wilde ik in ieder geval mijn personeel behouden. Ik had een goed gevoel bij duurzame energie en richtte mij daarom aanvankelijk op zonnepanelen”.
En zo zag op 1 mei 2020 ECO Green Twente het levenslicht. Vanaf toen ging het hard. Brunnekreef: “Dat bleek een goede greep. Het eerste jaar waren het vooral de zonnepanelen waar veel vraag naar was, maar al snel bleek dat mensen graag advies willen bij totale verduurzaming. Vanaf dat moment zijn we een stukje breder gaan denken.”Groei en uitbreiding

In korte tijd groeide ECO Green Twente uit naar een bedrijf met zestien werknemers en een breed scala aan produkten voor duurzame energie. Inmiddels is een groter pand in gebruik genomen aan de Spechthorstweg. “Naast zonnepanelen zijn we ook ontzettend druk met warmtepompen, airconditioning, laadpalen, noem het maar op”, vertelt Brunnekreef. “Veel groter willen we ook niet worden. Onze core business doen we in Hof van Twente. Maar je kent het wel. Een klantkennis in Oldenzaal meldt zich dan ook en zo groeit het.”

Erkenning

“Gaaf en een mooie erkenning”, zo omschrijft Brunnekreef de nominatie voor de ‘Onderneming van het jaar’. Het juryrapport omschrijft ECO Green Twente als ‘een bedrijf van doorzetters dat succesvol is omgeturnd  naar een nieuwe bedrijfstak.’
Nu de coronamaatregelen zijn opgeheven schijnt de zon trouwens ook weer voor Music en Show Productions, dat in hetzelfde pand zit als ECO Green Twente. Brunnekreef “Hoewel het nog steeds mijn bedrijf is, ligt de volledige leiding bij Jeroen Ensink, die directeur is en mede eigenaar gaat worden. Al mijn aandacht en energie is nodig voor ECO Green.”
Over de grote favoriet voor de titel ‘Onderneming van het Jaar’ is Brunnekreef helder: “Dat moet Mercom worden, of eigenlijk Hans Harmsel. En niet omdat het een vriend van me is, maar als je ziet wat hij allemaal doet, niet allen met zijn eigen bedrijven, maar ook voor andere Goorse ondernemers…. Dan verdient hij eigenlijk alleen die titel!.” Op 19 mei wordt de winnaar onthuld tijdens het traditionele aspergediner van Goor Collectief.

Scroll naar boven