Genomineerde bouwer Menno de Leeuw, de meewerkende voorman

Het klinkt ietwat raar uit de mond van iemand die jarenlang onverschrokken zijn mannetje stond op het voetbalveld in het eerste elftal van Hector. “Ik hoop niet dat ik win”. Menno de Leeuw is met zijn bouwbedrijf een van de genomineerden voor de Ondernemer van het Jaar.

De Leeuw heeft een bijzondere onderneming in de bouw. Eigenlijk is hij ZZP’er en hij omringd zich met andere ZZP’ers. “Dat bevalt mij zo heel goed en de jongens waarmee ik werk ook.” 

Meewerken

Met die vaste groep is hij aannemer, calculator, timmerman en voorman tegelijk. De Leeuw: “Ik heb bouwkunde gestudeerd aan het Saxion, dat komt mij goed van pas.” Zijn eerste ervaring als timmerman deed hij op als leerling bij Lammersen in Delden. “Met mijn studie hoor ik eigenlijk op kantoor te zitten. Maar dat vond ik niet wat. Ik wilde meewerken op de bouw.”

Groei

Zes jaar geleden trok De Leeuw de stoute schoenen aan en begon als ZZP’er. En vanaf de eerste dag zat hij volop in het werk. “Zo ontstond een vaste groep van ZZP’ers. Allemaal Goorse jongens. We werken nu met zeven man, elk jaar is er dus iemand bijgekomen. Dat zegt wel iets over de groei.” Wat ook iets zegt over de groei; De Leeuw is bezig met een nieuwe bedrijfshal. “Kijk maar om je heen, het staat overvol hier.”

Verbazing over nominatie

Dat hij door Goor Collectief is genomineerd voor de titel Ondernemer van het Jaar wekte vooral zijn verbazing. “Ik was helemaal geen lid. Maar een meerderheid van de jury noemde toch mijn naam. Nu ben ik dus van lieverlee maar lid geworden, ha, ha! 

“Als je mij mij vraagt wie moet winnen, dan zeg ik Expert. Zij zijn al zolang een constante factor. Ik vind het natuurlijk prachtig dat ik genomineerd ben, maar Expert verdient de titel.”

De nieuwe Ondernemer van het Jaar wordt op 9 maart bekend gemaakt. Naast bouwbedrijf De Leeuw zijn Annabal Bloem & Lifestyle, Expert Goor, Comafin Groep en Bouwhuis Baktotaal genomineerd.

Scroll naar boven