Bij Baktotaal Bouwhuis rijst de groei de pan uit

De getallen zijn indrukwekkend. Zo’n 7500 bestellingen per week verlaten het bedrijfspand van Baktotaal Bouwhuis. De groei en innovatieve bedrijfsvoering heeft de nominatie voor Ondernemer van het Jaar opgeleverd.

Bakproducten, bakproducten en nog eens bakproducten. Stellingen van tientallen meters lang en enkele meters hoog. “Bakken is een nichemarkt, koken is veel omvangrijker. Wij streven ernaar om echt alles aan te bieden wat met bakken te maken heeft”, vertelt Bas Bouwhuis. Samen met zijn broer Robert en vader Gerrit sturen ze 85 medewerkers (50 fte) aan.

Nieuw perceel

Het bedrijfspand aan de Klavermaten is met enkele dependances sinds de komst naar Goor in 2016 al gegroeid tot 3000 vierkante meter. “Toch is het alweer te klein. De beperkte ruimte staat efficiency in de weg. Daarom hebben we een nieuw perceel gekocht op dit bedrijventerrein”, legt Bas uit.

Efficiency en automatisering

En efficiency is heel hard nodig om de duizenden producten bij de klanten te krijgen. Bas: “Ons streven is: ‘s avonds voor 22.00 besteld, de volgende dag in huis. Dat vergt nogal iets.” Gerrit vult aan: “Bij ons bestaat een bestelling heel vaak uit meerdere producten, dat maakt het lastig. We hebben al gekeken naar een robotsysteem, maar dat werkt hier nog niet. En dus wordt alles handmatig gescand en ingepakt. Wat we kunnen automatiseren, dat wordt geautomatiseerd.”

Marktleider

Baktotaal Bouwhuis is inmiddels uitgegroeid tot marktleider in Nederland en Vlaanderen. Dat is de jury van Goor Collectief, die de nominaties voor de Ondernemer van het Jaar bepaalde, niet ontgaan. “Prachtig toch”, vindt Gerrit. “Wij zijn niet zo van de businessclubs, te vaak een hoog ‘balletjesgehalte’. Maar ik moet zeggen dat de kennismaking met Goor Collectief ons goed bevallen is. Geen poespas, leuke ondernemers en een ongedwongen sfeer.”

De nieuwe Ondernemer van het Jaar wordt op 9 maart bekend gemaakt. Naast Baktotaal Bouwhuis zijn Annabel Bloem & Lifestyle, Expert Goor, Comafin Groep en Bouwbedrijf De Leeuw  genomineerd. Stemmen kan via Goorsnieuws.nl.