Veel media-aandacht voor de kunstmatige alvleesklier van Robin Koops

Er is de laatste dagen in de nationale media erg veel aandacht voor de kunstmatige alvleesklier van Gorenaar Robin Koops. Het apparaatje regelt automatisch de afgifte van insuline en glucagon, een enorme uitkomst voor Diabetes type-1 patiënten. De ontwikkeling van het handzame apparaatje nadert z’n voltooiing.

Dinsdag 6 november jl. was Robin te gast in het radioprogramma 1 Vandaag. Als “Optimist van de dag” vertelde hij, in een emotioneel gesprek, dat hij het geklungel met meters, spuiten en wekkers zat was, “we willen onze vrijheid terugkrijgen” aldus Robin. Luister via deze link het gesprek terug. Daarna volgden onder meer RTL nieuws, Nu.nl, RTV Oost en het Reformatorisch dagblad met een bericht over de ontwikkeling van het apparaatje.

Als alles volgens planning verloop is de studie in het voorjaar van 2019 afgerond en kan de certificering worden aangevraagd. Vanaf september 2019 zullen dan de eerste vijftig patiënten voorzien van de kunstmatige alvleesklier. In 2020 zou het apparaat op de markt moeten komen.

Robin is zelf Diabetes type-1 patiënt en werkt al 15 jaar aan de ontwikkeling van een kunstmatige alvleesklier met zijn bedrijf Inreda. Het bedrijf is gevestigd aan de Klavermaten 65.