SPECTACULAIRE EDITIE WINTERS GENIETEN IN GOOR

 

Op zondag 16 december is er tijdens Winters Genieten Goor tussen 12.00 uur en 17.00 uur van alles te beleven! Van kerstmarkt tot vuurkorven, van kraampjes tot attracties.  Kom in Kerst- en winterse sferen.

 

Het afgesloten centrum van Goor wordt omgetoverd tot kerstmarkt. Naast de winkels die hun waren ook op een kraam aanbieden zijn er ook particuliere kraamhouders, die op een 4- of 2 meter kraam hun waren aanbieden.

 

De organisatie zal ook zorgen voor een ultieme kerstbeleving.  Door diverse muzikale optredens zal de bezoeker het hele kerstrepertoire mee neuriën. Zo zijn er optredens van De Kerstmutsen uit Delden, 8 dames uit Delden die op elke hoek in de Grotestraat een aantal meezingnummers ten gehore zal gaan brengen. Ook is er deze editie van Winters Genieten een zingende kerst-fotograaf. Zij zal verkleed in kerstoutfit het publiek vermaken en ondertussen foto’s maken. Uit Bentelo komt het Bêentels Kabaal, het orkest wat niet te missen valt wanneer zij door Goor trekken.  Altijd al benieuwd hoe een karikatuur tekenaar te werk gaat? Laat dan tijdens Winters Genieten (gratis) je portret tekenen!

 

Uiteraard worden de allerkleinsten niet vergeten, zo staat er een kinderattractie waar de kinderen gratis gebruik van kunnen maken en is er een voetbalrodeo, een wilde voetbal waar een gratis ritje op gemaakt kan worden.

Natuurlijk is ook dit jaar de kerstman weer aanwezig. Hij zal door Goor lopen en de kinderen voorzien van iets lekkers. Ook de kerstengelen zijn er weer bij. Voor de gelegenheid is kindercircus Caroly omgedoopt tot Kerstcircus Caroly, dat de bezoekers versteld zal doen staan van de meest geweldige acts en capriolen.

 

De innerlijke mens zal ook niet overgeslagen worden. Naast de plaatselijke horeca die ook zorgdragen voor de warme dranken zijn er ook foodtrucks te vinden in hartje Goor. Denk hierbij aan oliebollen, warme wafels, glühwein, Friet & Snacks,  Thaise cuisine en Caribische specialiteiten.

 

Wat Winters Genieten deze editie nog bijzonderder maakt is de gigantische opblaasbare kerk (18 meter lang en 8 meter breed) die Doors Wide Open heeft geregeld. In de kerk vind men een levende kerststal en kan men genieten van het Goorse kinderkoor de PeePeetjes de hele middag diverse optredens zullen geven. Op het scherm wordt het kerstverhaal verteld. Doors Wide Open vraagt hiervoor geen entree, maar zal vragen om een vrije gift bij de uitgang waarbij geld wordt ingezameld voor goede doelen uit de Hof van Twente.

 

Koopzondag
Tijdens de kerstmarkt Winters Genieten zullen de winkels ook open zijn.