NIEUWE JUMBO SUPERMARKT GEREED IN 2021

Als alles meezit zal de nieuwe winkel van Jumbo Leussink medio 2021 geopend worden. Buurtbewoners van de supermarkt konden dinsdag 2 oktober de tekeningen van de nieuwbouw bekijken op de voormalige gemeentewerf aan de Roerdompstraat, de plek waar de nieuwe supermarkt gebouwd wordt. Om precies te zijn op 5 meter afstand van de huidige supermarkt. Het zeer futuristisch ogende pand is ontworpen door te Kiefte architecten. De Bornse architect was samen met 5 andere architecten in de race.
De supermarkt, annex slijterij, annex drogisterij wordt voorzien van de allernieuwste snufjes op het gebied van duurzaamheid. Zo zal het op de eerste plaats gasloos zijn, beschikken over een eigen zonnepaneleninstallatie, zullen de koelingen werken met co2 en zal de restwarmte worden gebruikt.
Het aantal vierkante meters van de drie winkelruimtes blijft nagenoeg gelijk. Grote verandering is de enorme ontvangsthal waar ruimte is voor onder meer ontmoeting want “winkelen anno nu is voor een groot deel ook socialising”, aldus de enthousiaste Tijn Leussink. Daar komt bijvoorbeeld ook de koffiehoek, die zich nu nog in de supermarkt bevindt.
De Gall & Gall slijterij krijgt een plek aan de linkerkant van de hal, de Etos krijgt een plek aan de rechterkant met daarboven onder meer de kantine en kantoren.
Als alles meezit kan de schop in 2019 de grond in, de bouw zal ongeveer een jaar vergen. Daarna wordt het oude pand gesloopt en zullen over de totale breedte van het perceel aan de van Kollaan nieuwe parkeerplaatsen worden aangelegd. Tot die tijd blijft de parkeerplaats aan de overkant van de Roerdompstraat in gebruik.