Nieuwe en grootse plannen lonken in De Reggehof

De Reggehof is druk bezig een compleet andere weg in te slaan. De vorig jaar aangetrokken directeur Clement Postmus en de nieuwe evenementmanager Eric Nijhof willen niet alleen meer mensen, maar ook andere doelgroepen binnen de poorten.

Over de toekomst is Postmus duidelijk. “Als je daar naar wil kijken, moet je eerst naar het verleden gaan kijken. Het programma van De Reggehof bestond de afgelopen jaren vooral uit theatershows. Wij willen veel meer gaan doen met evenementen en andersoortige theatervoorstellingen gaan programmeren.”

Geen gokken nemen
Het theaterprogramma gaat volgens Postmus op de schop. De Reggehof is eigenlijk te groot voor het servet en te klein voor het tafellaken, legt Postmus uit. “Dat wil zeggen dat Youp van ‘t Hek pas komt bij een zaal van 800 stoelen, maar wij hebben er maar 350.”

De geboren Rotterdammer wil niet gokken met gemeenschapsgeld. “Ik heb Guido Weijers net geboekt. Maar dan weet ik dat er sowieso 200 plaatsen gevuld zijn. Dat rekenen we allemaal uit met onze database die in de afgelopen jaren is opgebouwd. We gokken dus niet, maar stellen onszelf eerst acht keer de vraag of het uit kan voordat we een programma boeken.”

De directeur wil ook andere doelgroepen naar De Reggehof lokken, de jongeren bijvoorbeeld. “Die kunnen vrijdagavond naar enkele cafés hier, maar dan houdt het op. Wij willen daar veel meer op inspelen, die doelgroep laten zien dat De Reggehof meer is dan een theater.”

De nieuwe eventmanager Eric Nijhof wil mede daarom een avondvullend programma. “Wat je tegenwoordig ziet is dat de foyer opengaat om half acht en dat iedereen aan het einde van de show, rond 22.00 uur weer weggaat. Wij willen net als de Metropool dat je rond zes uur een hapje kan eten met een glas bier, dat de bezoekers daarna kunnen genieten van een voorprogramma en na de show een afterparty hebben”, vertelt Nijhof.

De Reggehof wil ook gaan samenwerken met Concordia Enschede. Postmus: “In de Hof is geen bioscoop en op avonden dat er geen activiteiten zijn, kunnen we de deuren opengooien voor een kwaliteitsfilm die nu actueel is. Het biedt de mogelijkheid om de blockbuster film over Queen hier te vertonen en dat te koppelen aan een coverband of een band uit de Hof. Meer voor minder is het principe van de samenwerking. Concordia kan zich verder profileren met een vierde zaal in Hof van Twente en onze inwoners krijgen een volwaardig filmcentrum. De kosten daarvoor zijn alleen niet te tillen, maar het meeliften op de expertise van Concordia levert direct een meerwaarde op. De deuren dichthouden omdat er geen programma is kost de gemeenschap alleen maar geld en dat is niet wat we hier willen. We willen een aantrekkelijk en levendig centrum zijn voor de gemeenschap.”

Meer muzikale artiesten
Er liggen ook qua muziek grote plannen klaar. Nijhof: “Op 24 mei gaan we het evenement ‘Blues It Up’ organiseren. Dan komt Def Americans, de beste coverband van Johnny Cash in Europa. Met in het voorprogramma Black Bottle Riot. Die haal je normaal niet naar De Reggehof, maar met onze connecties wel.”

Daarmee doelt Nijhof op zijn organisatie RH Events. “Via die weg kunnen deze artiesten, maar ook bijvoorbeeld Bökkers hierheen komen.” Jong muziektalent krijgt ook de kans. “We vinden de jonge bands ontzettend belangrijk”, vertelt Postmus. “Ik weet niet wat ze hier in het water hebben, maar Goor is ontzettend muzikaal.”

Ook van de faciliteiten rond De Reggehof moet meer gebruik gemaakt gaan worden. Postmus: “Kijk alleen eens naar het plein voor dit gebouw.” Daar wordt door De Reggehof op 23 maart een tent neergezet voor een Tirolerfeest met dito muziek. Voor de band Wahnzinn vliegen de kaarten de deur uit. Ook een comedianmaand en een cocktailfeest staan op de rol.

Daarnaast is de zaal intussen verbeterd. “Die hebben we functioneler gemaakt”, vertelt Postmus. “De tribunes en stoelen zijn veel sneller in te klappen. Waar we voorheen 2 uur deden over het inklappen, duurt het nu 10 minuten en dan krijgen we ineens een zaal voor 600 mensen.”

Bron: www.hofgids.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *