GOORSE WERELDWINKEL VIERT DEZE WEEK HET 30-JARIG JUBILEUM

GOORSE WERELDWINKEL VIERT DEZE WEEK HET 30-JARIG JUBILEUM

Zondag 7 oktober jl. was het precies 30 jaar geleden dat de Goorse Wereldwinkel officieel werd geopend in het pand van de voormalige Ascot stomerij. Honderden genodigden en een veelvoud aan klanten zorgden in die eerste week voor nagenoeg lege schappen en een overvolle kassa. Maar voordat de winkeldeur geopend kon worden moest er flink worden geklust door de vele vrijwilligers, het pand was namelijk compleet uitgeleefd. Dankzij de onvoorwaardelijke steun en giften van het Goorse bedrijfsleven en de bevolking werd het pand binnen enkele maanden omgetoverd tot een eigentijdse winkel.
De basis voor de wereldwinkel ligt aan de Heijinksweg, waar Toos van de Broek al 4 jaar lang een thuis-verkooppunt van S.O.S. Wereldhandel runde. In het voorjaar van 1988 werd er een initiatiefgroep gevormd die op zoek ging naar mogelijkheden om het, uit zijn voegen gegroeide, verkooppunt uit te breiden en te professionaliseren. Dat lukte uiteindelijk in het pand op de huidige plek.
Zaterdag 13 oktober a.s. wordt het 30-jarig jubileum gevierd met onder meer live Djembé muziek en 10% korting op het complete assortiment.

 

Bron: Goorsvictorie.nl