Goor Collectief Rally 2018 1e Editie een groot succes

GC Rally 2018 1e editie een groot succes.

 

35 teams meldden zich op een zonovergoten zondag 10 juni bij het VEC in Goor. Allerlei soorten auto’s waren er te zien. Van de mooiste oldtimers naar de modernste, mooi glimmende cabrio’s, een prachtig gemêleerd gezelschap. Na de goed verzorgde lunch bij het VEC vertrokken de eerste auto’s om klokslag 12.00 uur. Een half uur later was het weer stil op het schoolfeestplein. Alle auto’s waren onderweg. Door middel van het zogenoemde bolletje – pijltje systeem werden de deelnemers via Diepenheim en Markelo richting de Achterhoek geleid. Na de eerste stop bij de golfbaan ‘t Zelle tussen Hengelo en Ruurlo doorkruisen  de teams door middel van aanwijzingen en een fotoroute  dorpjes als Baak, Steenderen, Rha en natuurlijk ook het pittoreske stadje Bronkhorst. De tweede stop werd gehouden bij de Bronkhorstermolen even buiten Steenderen. Hier moesten een aantal vragen beantwoord worden . Dat de route niet voor iedereen even gemakkelijk was bleek wel uit het feit dat team Te Riet van een geheel andere kant aan kwam rijden dan de rest.

Uiteindelijk gingen de teams weer op weg om via het bolletje-pijltje systeem te eindigen bij de Pot in Markelo. De eerste teams arriveerden daar om ca 16.00 uur terwijl het laatste team om ca 17.15 uur aankwam, waarna de resultaten van de foto- en vragenprijsvraag bekend werden gemaakt. 3 teams hadden het zelfde puntentotaal maar omdat er maar één de winnaar kan zijn werd het minst arrogante antwoord op de vraag “wie van jullie kan het best auto rijden” beloond met de eerste prijs. Hierbij was Carolien van de Riet zo sociaal dat ze haar man Constant aanwees als de betere chauffeur. De chauffeurs van de andere twee teams vonden zichzelf het beste.

Uiteindelijk werden Saskia Tijhuis, Jan Drenthen, Rijk Wibbelink  en Paul Reef door Hans Olthuis namens het bestuur bedankt voor de organisatie. Tevens werd door het bestuur kenbaar gemaakt dat de GC Rally als vast evenement op de agenda komt te staan.

Na een overheerlijk buffet van Bar Bistro d’Olde Smidse gingen alle deelnemers met een grote glimlach weer huiswaarts.

 

Tot volgend jaar!