MKB Impuls Fonds

Terug naar nieuwsoverzicht

MKB Impuls Fonds

De gemeente attendeert ons op onderstaand bericht:

Het pensioenfonds Detailhandel gaat via het MKB Impuls Fonds leningen verstrekken aan middelgrote en kleine bedrijven. Het fonds is vandaag, maandag 24 november 2014,  gelanceerd. Mkb'ers kunnen bij het fonds terecht voor financieringen van tussen de €250.000 en €1 mln. Leningen van die omvang zouden voor bedrijven in de doelgroep nauwelijks bij banken te krijgen zijn, terwijl ondernemers er wel veel behoefte aan zouden hebben...

  • (Voor bedragen onder die grens zijn er partijen zoals Qredits en boven die grens zijn er wel weer banken te vinden die willen financieren)

    De financiering is voor vrijwel ieder bedrijf toegankelijk dat winst maakt, langer dan twee jaar bestaat en een omzet heeft van boven de €600.000. Het is niet bedoeld voor verliesfinanciering, het uitkeren van dividend of het aanvullen van de rekening courant. Bij de 'eenvoudige' aanpak hoort ook dat het fonds geen provisie rekent. De rente op de leningen, die ondernemers moeten betalen, bedraagt minimaal 8% en maximaal 12%.