Leren reanimeren, belangrijk voor uw bedrijf én voor de gemeenschap

Terug naar nieuwsoverzicht
Stichting Reanimatie en AED Opleidingen Twente

Leren reanimeren, belangrijk voor uw bedrijf én voor de gemeenschap

Wekelijks worden er in ons land zo’n 300 mensen buiten een ziekenhuis getroffen door een plotselinge hartstilstand. In 80% van de gevallen gebeurt dat thuis en 20% vindt plaats op straat, in het openbaar vervoer, op het werk, dan wel op het sportveld. Indien er tijdens zo’n hartaanval niet zeer snel en doelmatig wordt ingegrepen staat één ding vast: het slachtoffer overlijdt. Snelle reanimatie, bij voorkeur met een spoedige inzet van een automatische defibrillator (AED) vergroot de overlevingskansen aanzienlijk. Hoe sneller deze hulp gegeven wordt, des te groter is de kans dat het slachtoffer er zonder blijvende (hersens-) schade afkomt. Zes minuten is hier zéér duidelijk de uiterste limiet!

 • Wat betekent dit voor Goor?
  Terugrekenen van de landelijke cijfers naar het inwonertal van Goor leert ons, dat daar per jaar zo’n 13 mensen door een hartstilstand getroffen worden. Indien huisgenoten of omstanders alleen het alarmnummer 112 bellen om een ambulance te laten komen heeft dit voor het slachtoffer geen zin meer: De ambulancedienst die in deze regio het ambulancevervoer verzorgt, heeft als streef- aanrijtijd voor Goor 8 tot 9 minuten. Maar die wordt in de praktijk nauwelijks bereikt. Dus, als er in de eerste minuten na de aanval geen getrainde omstanders c. q. omwonenden beschikbaar zijn om te reanimeren, heeft het slachtoffer geen overlevingskansen!

  Het is belangrijk om veel oproepbare vrijwilligers beschikbaar te hebben
  Bij de inzetten van vrijwilligers in Goor tot dusverre is gebleken dat het een enorme steun is voor degenen die hulpverlenen om er niet alleen voor te staan. Er verschenen telkens al snel meerdere vrijwilligers waaronder een aantal met een AED. De vrijwilligers konden elkaar bij het reanimeren aflossen.

  Doe mee aan de gratis cursus reanimeren en AED bedienen.
  Het kan zo maar gebeuren in uw omgeving iemand krijgt een hartstilstand en wat nu? Laat u niet verrassen doe mee en geef u op voor de cursus op: 

  • Woensdag 17 februari om 19.00 uur.
  • Woensdag 9 maart om 19.15 uur.

   

  Beide bijeenkomsten vinden plaats in de kantine van de sporthal de Mossendam in Goor.
  Na de opleiding verwachten wij dat u zich opgeeft als vrijwilliger met uw 06 nummer. 

  Daarom dus een reanimatietraining volgen en je als vrijwilliger aanmelden!
  Aanmelden en verdere inlichtingen: https://www.reanimatieopleidingen-twente.nl/ of neem contact op met John Kuipers: tel 0547-274375, email: johnkuipersgoor@live.nl