Hof van Twente als fair trade gemeente

Terug naar nieuwsoverzicht

Hof van Twente als fair trade gemeente

Hof van Twente fairtrade gemeente

 

Er is een projectgroep gestart om van de Hof van Twente een fair trade gemeente te maken.

  • Wat is een Fairtrade gemeente?

    Fairtrade Gemeente is een eervolle titel die aangeeft dat een gemeente bijzonder veel aandacht besteedt aan Fairtrade. Van bedrijven tot het café op de hoek van school tot sportkantine, inwoners, in supermarkt en kledingzaak. Om de titel te behalen moet een gemeente aan een zestal campagnecriteria voldoen. Een onafhankelijke jury toetst of gemeenten voldoen aan deze criteria en zich Fairtrade Gemeente mogen noemen.

    De campagne streeft naar het vergroten van de vraag naar en het aanbod van fairtradeproducten. Om te zorgen voor meer werkgelegenheid en betere leef- en werkomstandigheden van boeren, producenten en hun gemeenschappen in ontwikkelingslanden moeten er namelijk meer fairtradeproducten verkocht worden. Ook in Nederland. De campagne stimuleert dit door ondernemers, werknemers, inkopers en consumenten met positieve aandacht en publiciteit te belonen voor hun keuze voor fairtrade.

    Voor meer info:www.fairtradehofvantwente.nl. Ook kunt u contact opnemen met Charles Nijssen (lid kernteam Hof van Twente): 06-31917384 of per email: info@fairtradehofvantwente.nl