Blauwe zone op de helft van De Höfte in Goor

Terug naar nieuwsoverzicht
Blauwe zone op de helft van De Höfte in Goor

Blauwe zone op de helft van De Höfte in Goor

Met ingang van 1 oktober wordt een blauwe zone ingesteld op de oostelijke helft van het parkeerterrein De Höfte in Goor, aan de kant van de Action. Op deze parkeerplekken geldt een maximum parkeerduur van 2 uur op maandag tot en met zaterdag van 8.00 – 18.00 uur en op koopavonden tot 21.00 uur. Mensen die binnen die tijden parkeren in de blauwe zone moeten een parkeerschijf gebruiken. Door het instellen van de blauwe zone wordt er meer parkeerruimte gecreëerd voor winkelbezoekers. 

  • De maatregel om blauwe zones in te stellen maakt deel uit van het Masterplan dat de gemeente en Goor Collectief gezamenlijk hebben opgesteld voor het centrum van Goor. In 2013 is een parkeeronderzoek gehouden waarin werd bevestigd dat er sprake is van een hoge parkeerdruk op het Weversplein en De Höfte. Het instellen van blauwe zones vermindert die druk. Op het Weversplein is op 1 mei al een blauwe zone ingesteld. De Höfte volgt nu vanaf 1 oktober. De voorbereidende werkzaamheden hiervoor zijn al gestart.  

    De blauwe zone wordt ingesteld op de linkerhelft van De Höfte, gezien vanaf de ingang van het parkeerterrein. Dat is de kant van de Action. De rechterhelft, aan de kant van de Reggehof, blijft onveranderd beschikbaar voor langer parkeren. 

    Bron: Gemeente Hof van Twente