BigBand Festival Goor

Terug naar nieuwsoverzicht
BigBand Festival Goor

BigBand Festival Goor

Op 28 maart wordt voor de achtste keer het Big Band Festival Goor georganiseerd. U bent van harte welkom op tweede paasdag in het centrum van Goor.

  • Ditmaal wordt tegelijkertijd ook een kunstmarkt georganiseerd tussen het kerkplein bij de Zon en de Rabobank. Deze kunstmarkt is een inititatief van kunstenaars Patrick van den Burg en Rob Flink. Het Big Band Festival trok in afgelopen jaren tussen de 10.000 en 15.000 bezoekers. Pascal ten Berge en Simone Spoelder van de organisatie zien de kunstmarkt als welkome uitbreiding van het festival. "We willen elk jaar een stukje groeien maar de hoofdmoot blijft muziek". In de diverse horecagelegenheden zijn ook optredens te zien en bij de Reggehof staan optredens van jeugdbands en leerlingen van de Goorse muziekschool gepland.

    Het plein van het Cultureel centrum en het gemeentehuis wordt als Blue Note Square ingericht. Hier zullen ook Circus Caroly en de scouting zich presenteren. Er zal op het plein een freerun parcours worden ingericht, er zal een voetbaltoernooi worden gehouden en er zal aandacht worden besteed aan graffiti. Reden genoeg dus om te komen kijken. Het festival is van 12.00 tot 18.00 uur en kan daarna natuurlijk worden voortgezet in één van de gezellige horecagelegenheden. Aanmelden is uiteraard niet nodig. Tijdens het festival is een deel van de winkels geopend.