Bart Wiegerinck: een sociale werkgever

Terug naar nieuwsoverzicht

Bart Wiegerinck: een sociale werkgever

Goor Collectief is op werkbezoek geweest bij Bart Wiegerinck, die onlangs door u verkozen is tot Ondernemer van het Jaar. Aanleiding is dat Bart, naast ondernemer van drie garagebedrijven in Goor, Hengelo en Oldenzaal, zich ook inzet voor een gunstig sociaal klimaat in Twente...

  • Zo is Bart voorzitter van Scoren met werkgevers, een project van FC Twente, scoren in de wijk, waarbij werkgevers de handen ineen slaan tegen (langdurige) werkloosheid. Met FC Twente als platform vormen zij een MVO-netwerk waarmee stageplaatsen en banen beschikbaar worden gesteld voor mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Bart geeft aan dat het sociale werkgeverschap in het DNA zit van de Wiegerincks. Het geeft voldoening om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer te helpen zich weer midden in de samenleving te voelen, en collega’s te hebben. Zo heeft Bart samen met zijn team diverse jongens begeleid naar een betaalde baan.

    Wat brengt het Bart als werkgever? Voor het geld hoef je dit niet te doen, het vraagt echt tijd om deze mensen goed te begeleiden. Maar als we als ondernemers in de Hof van Twente allemaal een steentje bijdragen om werkgelegenheid te creëren voor deze groep mensen, werken we aan een samenleving waarin iedereen iets kan bijdragen en dit is in belang van ons allemaal, aldus Bart.

    Goor Collectief vindt de inzet van Bart voor deze groep mensen een mooi voorbeeld van samen de schouders eronder zetten om te werken aan een gunstig sociaal-economisch klimaat.

    Wilt u meer weten over het in dienst nemen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt? U kunt hiervoor terecht bij Wendy Koorman, zij is Werkcoach bij de Gemeente Hof van Twente, tel. 06-33565376, per mail w.koorman@hofvantwente.nl