Nieuws

 • nominaties ondernemer van het jaar

  Nominaties Ondernemer van het Jaar 2017

   Goor Collectief kiest weer de meest in het oog springende onderneming in Goor.

   Tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst van Goor Collectief wordt traditiegetrouw de ondernemer van het achterliggende jaar gekozen. In de maanden oktober en november konden de leden kandidaten voorstellen en de onderstaande drie bedrijven kregen de meeste stemmen.

 • Subsidie Ondernemend Noaberschap Ondernemersplatform

  Subsidie Ondernemend Noaberschap voor Platform Ondernemersverenigingen Hof van Twente

   Het Ondernemersplatform Hof van Twente, een samenwerking tussen de zes ondernemersverenigingen, waaronder Goor Collectief, met in totaal ca. 750 deelnemende bedrijven, heeft onlangs een subsidie toegekend gekregen van maar liefst € 19.500 van de Provincie Overijssel voor de regeling Ondernemend Noaberschap.

   

   

 • Eetbare Stad

  Afgelopen week heeft de Stadslandbouw Hof van Twente de eerste snijbiet geoogst uit de bakken met eetbaar groen in het centrum.

 • Goor als eetbare stad

  Studenten maken plan voor groener en eetbaar Goor

  In opdracht van de Gemeente Hof van Twente en de Groene Kennispoort Twente hebben zes studenten een plan gemaakt om van het centrum van Goor een eetbare stad te maken.

 • Hof van Twente als fair trade gemeente

  Hof van Twente fairtrade gemeente

   

  Er is een projectgroep gestart om van de Hof van Twente een fair trade gemeente te maken.

 • Heerlijck Zicht 2017

  Heerlijck Zicht 2017: van 1 juli tot en met 3 september

   

  Heerlijck Zicht is een fiets/wandelroute van ca. 16 km van Diepenheim naar Goor met landschapskunst van 20 bekende kunstenaars met vertrekpunten in beide kernen.

 • Moederdagactie

  Goor Collectief verloot 100 taarten voor Moederdag

  De moeders in Goor worden extra verwend met Moederdag. De Goorse winkeliers geven gezamenlijk 100 taarten weg.

 • Vervolgacties Hart voor Goor 13 april

  Vervolgacties Hart voor Goor 13 april 2017

   

  Op donderdagavond 13 april organiseerde de Stadsraad Goor samen met Goor Collectief een inspraakavond voor alle inwoners van Goor om te praten over het imago en de identiteit van Goor. Het doel van de avond was om Gorenaren mee te laten denken en praten over toekomstige ontwikkelingen in Goor. Aan de hand van stellingen en 'zeepkistsprekers' werd het een goede en nuttige avond.

 • Business Collectief Goor van start

  Op 21 april starten we met de sectie: BusinessCollectief Goor.

  Lokatie: de Smidse Goor, inloop 19.30 uur

  Waarom een BusinessCollectief?

  We horen regelmatig de behoefte bij onze leden om het lokaal ondernemen te stimuleren. Nog meer elkaar weten te vinden en elkaar de bal toespelen. Elkaars netwerk delen en kijken waar we elkaar kunnen stimuleren en welke gezamenlijke kansen er zijn. Dit doen we natuurlijk al tijdens de reguliere bijeenkomsten van Hind en Detail en Horeca, maar bij het BusinessCollectief staat het actief bezig zijn met de business nog meer centraal. Ook ontstaat er meer kruisbestuiving door de maandelijkse bijeenkomsten.

   

   

   

   

   

 • Geslaagde aftrap Sectie ZZP

  Geslaagde eerste bijeenkomst van ZZP-ers uit Goor

  We kijken terug op een geslaagde bijeenkomst van ondernemend Goor. Gistermiddag om 16 uur was de eerste bijenkomst van de nieuwe sectie van Goor Collectief met een opkomst van 40 belangstellende ondernemers bij Boekwerk in Goor.

 • Prijsuitreiking Facebookactie Open Bedrijvendag Goor

  Afgelopen week zijn de prijzen van € 250,- uitgereikt van de Facebookactie van de Open Bedrijvendag Goor. 

 • Tweede editie Goorse Open Bedrijvendag groot succes

  ‘Een groot succes’ is de conclusie na afgelopen zondag over de tweede editie van de Open Bedrijvendag Goor. 

 • TKPS springlevend

  Het Goorse bedrijf TKPS heeft bekend gemaakt dat het een grote order heeft binnengehaald voor het leggen van twee parallel lopende gaspijpleidingen van 1200 kilometer lengte. De leidingen lopen van Duitsland tot ver in Rusland en voor deze opdracht verricht TKPS de engineering. Een klus die vraagt om veel expertise, timing en veelzijdigheid. Tevens heeft TKPS bekend gemaakt dat zij hun werkzaamheden vanuit Goor zullen blijven verrichten. Recentelijk hebben zij een nieuw bedrijfspand betrokken aan de Wijnkamp 3 in Goor.

 • Open Bedrijvendag Goor

  Op zondag 18 september a.s. organiseert Goor Collectief weer de Open Bedrijvendag in Goor. 
  Diverse bedrijven zetten hun deuren open om bezoekers een kijkje achter de schermen te geven en te ontdekken wat het bedrijf nu eigenlijk doet.

 • Oproep HIND leden voor Saxion enquete Sander Gervink

  Mijn naam is Sander Gervink, ik voer voor Goor Collectief sectie Hind een afstudeeronderzoek uit voor mijn opleiding aan de Saxion Hogeschool. Het onderzoek maakt een verdiepingsslag op de drie speerpunten die bij een eerdere enquête van 2014 als meest belangrijk naar voren kwamen; stimuleren werkgelegenheid, lokaal ondernemen en vestigings- & sociaaleconomisch klimaat. 

 • Afgelast: 1 juni Kenniscollectief met Björn Giesbergen

  AFGELAST: Een interessante blik op de nationale en internationale economie!
  De huidige economische crisis lijkt uit zijn dal te klimmen, maar de slechte economische situatie in China tempert de wereldmarkt. Hoe zal zich dit verder ontwikkelen, krijgen we weer een nieuwe economische crisis en wat zijn de gevolgen voor Nederland en nog belangrijker wat kan dit voor u als ondernemer betekenen?

 • BigBand Festival Goor

  Op 28 maart wordt voor de achtste keer het Big Band Festival Goor georganiseerd. U bent van harte welkom op tweede paasdag in het centrum van Goor.

 • Leren reanimeren, belangrijk voor uw bedrijf én voor de gemeenschap

  Wekelijks worden er in ons land zo’n 300 mensen buiten een ziekenhuis getroffen door een plotselinge hartstilstand. In 80% van de gevallen gebeurt dat thuis en 20% vindt plaats op straat, in het openbaar vervoer, op het werk, dan wel op het sportveld. Indien er tijdens zo’n hartaanval niet zeer snel en doelmatig wordt ingegrepen staat één ding vast: het slachtoffer overlijdt. Snelle reanimatie, bij voorkeur met een spoedige inzet van een automatische defibrillator (AED) vergroot de overlevingskansen aanzienlijk. Hoe sneller deze hulp gegeven wordt, des te groter is de kans dat het slachtoffer er zonder blijvende (hersens-) schade afkomt. Zes minuten is hier zéér duidelijk de uiterste limiet!

 • Stadsraad Goor geïnstalleerd

  In de Reggehof in Goor is woensdagavond de Stadsraad Goor geïnstalleerd. De Stadsraad Goor, die in augustus 2015 is opgericht, bestaat uit een groep vrijwilligers. Die zet zich in om algemene belangen van de inwoners te behartigen. Daarbij staat leefbaarheid centraal. 

 • Haal meer uit je website en je Facebook pagina

  Het KennisCollectief organiseert in januari een heel interessante avond voor de leden van GoorCollectief. Over verbetering van jouw website en over de inzet van Facebook.

 • Probin Goor Ondernemer van het Jaar 2015

  Gereedschappen en ijzerwarenhandel Probin is tijdens de drukbezochte nieuwjaarsreceptie van Goor Collectief verkozen tot Ondernemer van het Jaar 2015. Probin was één van de drie genomineerden samen met Tonny Kranenberg Uitvaartzorg en Plukon Foodgroup.

 • Burgemeester Ellen Nauta speciale gast tijdens verkiezing van Ondernemer van het Jaar

  Op zondag 10 januari 2016 wordt tijdens de nieuwjaarsreceptie van Goor Collectief de ondernemer van het jaar 2015 gekozen. Nieuw is dit jaar, dat ook het publiek een stem kon uitbrengen. Speciale gast op de receptie van de Goorse ondernemersvereniging is burgemeester Ellen Nauta van Hof van Twente. Ook wethouders Meulenkamp en van Zwanenburg zijn aanwezig als gast.

 • Servicepunt ter ondersteuning webshop en Gelukspas

  Door de werkgroepen die verantwoordelijk zijn voor de website www.welkomingoor.nl en de Gelukspas, is besloten om een servicepunt voor ondernemers en consumenten te openen, waar informatie en ondersteuning kan worden gegeven m.b.t. de nieuwe website en webshop Welkom in Goor.

 • Het borrelt in Goor’ ook in 2016!

  In De Reggehof wordt op woensdag 27 januari om 19.00 uur opnieuw een bijeenkomst van 'Het borrelt in Goor' gehouden. 

 • Nieuwe website Goor Collectief online

  De nieuwe website van ondernemersvereniging Goor Collectief is online. De website laat het laatste nieuws zien van de ondernemersvereniging en geeft achtergrondinformatie over de organisatie die al sinds 1988 bestaat. 

 • Volle zaal tijdens Hofconnect 2015

  Op 17 november is weer de jaarlijkse bijeenkomst van Hofconnect georganiseerd in Herberg de Pol in Diepenheim. 

 • Bart Wiegerinck nieuwe voorzitter Goor Collectief

  Bart Wiegerinck volgt Roel Jochems op als voorzitter van het dagelijks bestuur van Goor Collectief. Dit is bekendgemaakt tijdens de Algemene Ledenvergadering die op 11 november plaatsvond in de Reggehof in Goor. 

 • Nieuw lid Goor Collectief: Lekker Leuk

  We kunnen wederom een nieuw lid in ons midden welkom heten: Lekker Leuk. Lekker Leuk verkoopt ondermeer Limburgse vlaaien en gebak, ambachtelijke chocolade en bonbons en thee en allerlei gifts. 

 • Nieuwe leden: Waerdenborch en WAUW Bloemen en meer

  We verwelkomen deze keer twee nieuwe leden in ons midden en wel Scholengemeenschap de Waerdenborch en bloemenwinkel WAUW! Bloemen en Meer. We heten jullie bij deze van harte welkom bij onze vereniging!

 • Sociaal Economisch Actieplan

  Onlangs is door de gemeenteraad groen licht gegeven voor uitvoering van het sociaal economisch actieplan, waarbij een fonds van € 1.500.000 beschikbaar is gesteld voor drie speerpunten in de Hof van Twente: detail, arbeidsparticipatie en vrijetijdseconomie om de lokale economie te versterken.

 • Ondernemers en politiek op werkbezoek in Veghel

  Op uitnodiging van de gemeente zijn we onlangs op bezoek geweest in de Gemeente Veghel met een aantal ondernemers, met leden van de gemeenteraad, met wethouder Wim Meulenkamp en een aantal ambtenaren. We waren onder de indruk van het enthousiasme waarmee de gemeente Veghel verbeteringen in het winkelcentrum doorvoert. 

 • Participatie-event Werkplein twente 30 september Grolsch Veste Enschede

  Werkgevers en overheid hebben afgesproken dat er landelijk 125.000 extra banen komen voor mensen die door ziekte, lichamelijke of verstandelijke beperking niet het wettelijk minimumloon kunnen verdienen. Dit heet de banenafspraak.

  Om werkgevers te ondersteunen bij het invulling geven aan de banenafspraak organiseert Werkplein Twente op woensdag 30 september het Participatie-event (voorheen Wajongwerkt-markt).

 • Ondernemers in Hof van Twente kunnen vanaf nu bij ROZ terecht

  ROZ (Regionale Organisatie Zelfstandigen) vanaf oktober 2015 ook werkzaam voor de gemeente Hof van Twente

  Het ROZ voert per 1 oktober 2015 de ondernemersadvisering uit voor de gemeente Hof van Twente, met als belangrijkste regeling het Bbz (Besluit bijstandverlening zelfstandigen).

 • Blauwe zone op de helft van De Höfte in Goor

  Met ingang van 1 oktober wordt een blauwe zone ingesteld op de oostelijke helft van het parkeerterrein De Höfte in Goor, aan de kant van de Action. Op deze parkeerplekken geldt een maximum parkeerduur van 2 uur op maandag tot en met zaterdag van 8.00 – 18.00 uur en op koopavonden tot 21.00 uur. Mensen die binnen die tijden parkeren in de blauwe zone moeten een parkeerschijf gebruiken. Door het instellen van de blauwe zone wordt er meer parkeerruimte gecreëerd voor winkelbezoekers. 

 • Startersprijs Midden Twente

  Bent u in 2014 in de gemeente Hengelo, Borne of Hof van Twente gestart met een eigen bedrijf? Dan maakt u kans op de Startersprijs Midden Twente 2015. 

 • Nieuw lid Goor Collectief: Assink Hoveniers

  We verwelkomen ditmaal een hovenier als nieuw lid van Goor Collectief: Assink Hoveniers. 

 • Nieuw lid Goor Collectief: Keenfuel B.V.

  We verwelkomen deze keer een nieuw lid in ons midden en wel het bedrijf Keenfuel van Ronald Hoek. 

 • Nieuw Lid: Perfect Woningaanpassingen

  En weer mogen we een nieuw HIND-lid verwelkomen:Perfect Woningaanpassingen, gerund door Henri Elbert uit Goor. Henri van harte welkom bij onze ondernemersvereniging en veel succes!

 • 16 april vervolg van Het Borrelt in Goor

  Mooie ideeën zijn er geopperd voor het leefbaar houden van Goor. Dit kwam tot uiting tijdens de avond op 4 maart in de Reggehof: Het Borrelt in Goor. Armoedebestrijding, eenzaamheid ouderen, stadslandbouw, mozaieken in het centrum, de Regge door Goor, kunst samenbrengen in de oude Laarschool, de webshop in Goor, het is een greep uit vele ideeën...

 • Traject Cor Molenaar Centrum

  De gemeente heeft retail-expert Cor Molenaar gevraagd een Hofbrede visie te ontwerpen op de winkelkernen in de Hof, gedragen door de lokale ondernemers. Afgelopen week is de klankbordgroep bij elkaar geweest om een concept te bespreken. Voor Goor is het belangrijk dat we weer een eigen identiteit krijgen in het centrum, en dat we de verblijfsduur in het centrum omhoog weten te brengen, omdat ons centrum te leuk wordt om links te laten liggen...

 • Oproep John Kuipers: humanitaire hulp Roemenië

  Geachte ondernemers,
  Onlangs waren wij uitgenodigd bij Hofstreek FM om uitleg te geven over een reis met 14 caravans uit Oost Nederland naar Hongarije en Roemenië...

 • Ondernemers in de Hof willen vooruit

  Als ondernemers willen we minder verstikkende regels en meer ambitie om onze positie in de regio te versterken en de werkgelegenheid te stimuleren...

 • Bedrijfsbezoek bij Permess Multisq

  Begin 2015 heeft Permess Multistiq een volledig vernieuwde productieorganisatie ingericht in het voormalige pand van RPC, aan de Enterseweg 7 te Goor. Permess bestaat dit jaar 50 jaar en Multistiq viert haar 40ste verjaardag.

 • Vooraankondiging: De beursvloer 18 juni

  Heeft uw bedrijf Maatschappelijk Betrokken Ondernemerschap hoog in het vaandel staan en wilt u een bijdrage leveren aan de leefbaarheid in de gemeente Hof van Twente? Dan biedt de Beursvloer u een uitstekende gelegenheid om op laagdrempelige wijze uw betrokkenheid te tonen...

 • Gastheerschap in winkel en bedrijf

  Het KennisCollectief nodigt de leden van Goor Collectief uit voor wederom een interessante bijeenkomst!

   

  ‘Gastheerschap in winkel en bedrijf’.

  Wat zijn de kansen in de veranderende retail wereld en is ondernemen nog leuk? Een avond waarop gekeken wordt naar Retail en Ondernemen in 2015.

  Laurain Engel van Laucommerce zorgt voor een inspirerende avond met een positieve kijk op Retail en Ondernemen.

 • Update Commissie Aanzien Centrum

  Commissie Aanzien Centrum (CAC)
  De Commissie Aanzien Centrum heeft als doel om adviezen te geven aan de gemeente om de uitstraling van het centrum te verbeteren, daarnaast coördineert zij lopende acties t.b.v. de uitstraling, denk bijv. aan de banieren en het vullen van de bloembakken enz.

  De commissie bestaat uit Adolf Koster, Dinie Pierik, Gerrit Wissink, Henk de Leeuw, Toon van der Horst en Aida Winkelhorst. De commissie heeft foto's gemaakt en een actielijst van punten opgesteld die aandacht verdienen. Volgende stap is om samen met de gemeente rolverdeling en prioriteiten te bepalen. De gemeente heeft een traject in gang gezet met Cor Molenaar, een landelijke retailexpert, op basis van dit traject zal de commissie samen met de gemeente en Goor Collectief acties uitzetten en in gang zetten/coördineren.

 • Update Commissie Beheer Panden

  De Commissie Beheer Panden, bestaande uit detaillisten, ondernemers, inwoners en gemeente is dit jaar twee keer bij elkaar geweest en heeft de volgende doelen gesteld voor 2015:

 • Centrum van Goor

  Op 12 januari heeft de Commissie Beheer Panden met meer dan 15 detail- en horeca-ondernemers gebrainstormd in het gemeentehuis over een levendig Goors Centrum. Het was een vruchtbare avond, met veel energie om samen met elkaar te bouwen. In februari zal een enquete uitgaan naar alle detail- en horeca-ondernemers, er is behoefte aan aanpak freeriders. Komende tijd willen we samen met de detail- en horecaleden bouwen aan ambassadeursschap voor Goor. Er hebben zich diverse detaillisten aangemeld voor de commissie, hier zijn we erg blij mee...

 • Bart Wiegerinck: een sociale werkgever

  Goor Collectief is op werkbezoek geweest bij Bart Wiegerinck, die onlangs door u verkozen is tot Ondernemer van het Jaar. Aanleiding is dat Bart, naast ondernemer van drie garagebedrijven in Goor, Hengelo en Oldenzaal, zich ook inzet voor een gunstig sociaal klimaat in Twente...

 • Webshop Goor en Loyaliteitspas

  De planning was dat we in januari van start konden gaan met de webshop Goor en de Loyaliteitspas. De oprichting van de stichtingen en de organisatie rond ideal-koppelingen kostte meer tijd dan verwacht voor de vrijwilligers...

 • Nieuwe website Goor Collectief

  De techniek achter de nieuwe website staat klaar. Momenteel wordt de site gevuld met de teksten en de volgende stap zal zijn verdere inrichting van de site en het overhevelen van de bestanden. We hopen dat eind februari de nieuwe website in gebruik kan worden genomen.

 • Folder Goor Collectief

  Goor Collectief is een actieve ondernemersvereniging, we zijn trots op wat we met z'n allen bereikt hebben vanaf de oprichting in 1988. Om dit te vieren hebben we gewerkt aan een folder, waarin een aantal belangrijke mijlpalen in kaart gebracht zijn en waarin we vertellen wat we doen voor onze leden. 

 • Garage Wiegerinck Ondernemer van het jaar

  Tijdens de nieuwjaarsreceptie op zondag 11 januari is Garage Wiegerinck gekozen tot Ondernemer van het jaar.

  Bart Wiegerinck is erg blij met de uitslag. Op de vraag wat de kracht is van het bedrijf is hij duidelijk: als ondernemer doe je het niet alleen, maar met je team, met je mensen. Zij zijn onze ambassadeurs naar onze klanten...

 • Reminder: Nieuwjaarsreceptie 11 januari

  Denkt u allen aan de nieuwjaarsreceptie op 11 januari in de Bebsel!

  Voorzitter Roel Jochems blikt met u allen terug op ondernemend 2014 en zal de plannen voor 2015 aankondigen. En natuurlijk gaan we met elkaar de Ondernemer van het Jaar 2014 kiezen!.

  Binnenkomst: 16.00 uur - 16.20 uur
  Aanvang      : 16.30 stipt!

  Tot dan!

 • Kerstbomen centrum Goor

  Complimenten voor detail en horeca voor de prachtige witte kerstbomen die de winkelstraat versieren. Samen met de nieuwe kerstverlichting ziet het er gezellig winters uit in het centrum. Het mooie is dat de witte bomen door een aantal centrum-ondernemers helemaal zelf ontworpen, gezaagd, getimmerd, geverfd en gestyled zijn voor alle winkeliers en horeca-ondernemers. Het geeft een gevoel van saamhorigheid onder de ondernemers in het centrum en dat is van belang voor een gezellig centrum waar we als inwoners graag komen kopen.

 • Het jaar 2015

  Goor Collectief bereidt zich voor op het jaar 2015. Een jaar waarin we met elkaar werken aan nieuwe doelen, samen met u en samen met de gemeente. Er is een grote betrokkenheid van u allen, deze gaan we met elkaar omzetten in daden....

 • 8 winkels uit Goor in top 10 Gezelligste Winkel

  Maar liefst 8 winkels uit Goor staan in de top 10 van de verkiezing van de Gezelligste Winkel van de Hof van Twente! Breng uw stem uit, dit kan tot 9 januari op de website: www.gezelligstewinkel.nl
  We houden u op de hoogte van de definitieve uitslag.

 • Ondanks herfstweer Winters Genoten....

  Ondanks het herfstweer in het weekeinde van 20 en 21 december, kan de organisatie van Winters Genieten terugkijken op een geslaagd evenement. De herfststorm zorgde vooral zaterdagavond voor overlast, waardoor vele kraamhouders het voor gezien moesten houden en bezoekers thuis bleven. Zondag was het gelukkig gezellig druk in het centrum en was er ook een prima omzet voor detail en horeca. Achter de schermen heeft de organisatie veel geregeld om alles naar wens te laten verlopen, dikke complimenten hiervoor!

 • Genomineerden bekend voor de Ondernemer van het jaar 2014!

  In 1887 startte Bart Wiegerinck, de overgrootvader van de huidige directeur-eigenaar en vierde generatie Bart Wiegerinck, aan de Grotestraat in Goor zijn eigen bedrijf. In 2005 werd een garage in Hengelo overgenomen en in 2013 in Oldenzaal. Hun missie is de veiligheid van klanten garanderen, het milieu ter harte nemen, volgens alle wettelijke bepalingen werken en een goede verstandhouding met de klanten te onderhouden.

 • Ondernemer van het jaar 2014!

  Wie wordt de opvolger van Inreda Diabetic? Traditioneel wordt tijdens de nieuwjaarsreceptie door de leden van ondernemersvereniging Goor Collectief de Onderneming van het Jaar gekozen. Afgelopen weken hebben de leden alvast hun voordrachten kunnen indienen. De stemmen zijn geteld; de uitslag is bekend...

 • Ambitie Goor Collectief

  Op dit moment hebben we met een aantal ondernemers twee keer gebrainstormd over een visie op lange termijn als het gaat over Goor qua centrum, qua vestigingsklimaat, qua optimaal lokaal samenwerken en duurzame inzetbaarheid van onze beroepsbevolking...

 • Nieuw Hind bestuur

  Op dit moment zijn we onder leiding van Hans Olthuis bezig met het formeren van een nieuw Hind bestuur. Het nieuwe bestuur zal naast het organiseren van de activiteiten, ook inhoudelijk inspelen op de behoefte van de leden. Dit zullen we in 2015 verder uitrollen. De verwachting is dat we het nieuwe bestuur tijdens de nieuwjaarsreceptie op zondag 11 januari aan u kunnen voorstellen.

 • Voortgang acties Commissies Detail

  Commissie Aanzien Centrum
  Op 25 november is een ronde gelopen door het centrum, op basis hiervan zijn verbeterpunten genoteerd. We houden u op de hoogte van invoering en acties...

 • Hof van Twentse uitdaging

  Graag nodigen wij u uit om woensdag 3 december a.s. kennis te maken met een nieuw initiatief in onze gemeente, de Hof van Twentse Uitdaging...
 • Ondernemer van het jaar verkiezing

  We hebben al diverse reacties ontvangen voor de Goorse Ondernemer van het Jaar verkiezing. Graag willen we uw mening weten! Wilt u uw top 3 doormailen aan Renate Verdriet, de winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de nieuwjaarsreceptie op zondag 11 januari 2015. Houdt deze datum vrij!

 • Bijeenkomst werkgelegenheid gemeentehuis

  Op 4 november hebben diverse ondernemers uit de Hof van Twente samen met de gemeente gebrainstormd over een effectieve samenwerking als het gaat over werkgelegenheid in de Hof van Twente...

 • Gezelligste winkel verkiezing tussenstand november

  Hieronder ziet u de tussenstand van de top 10 van de verkiezing van de gezelligste winkel van de Hof van Twente. Het zou geweldig zijn indien Goorse detaillisten mee mogen doen aan de landelijke finale! Stem via de website:

  http://www.gezelligstewinkel.nl/stemmen

 • Meldt u zich aan bij de Hofgids

  Als ondernemers in de Hof van Twente willen we lokaal ondernemerschap zoveel mogelijk stimuleren. Een van de aandachtspunten hierbij is dat we weten van elkaar wat we doen. De Hofgids is een gezamenlijk initiatief van de ondernemers in de Hof van Twente om ervoor te zorgen dat we zoveel mogelijk lokaal ondernemen. Schrijft u zich dus in op deze site, en indien u op zoek bent naar een product of dienst, kijk dan eerst wat we lokaal kunnen doen! We hebben meer dan u denkt in de Hof van Twente!

 • Geslaagd evenement Hofconnect november

  dinsdagavond 11 november jl. was er weer de jaarlijkse avond voor de ondernemers in Hof van Twente, deze keer in Bentelo. Met Björn Kuipers was een “naam” binnengehaald waarop circa 140 ondernemers uit de hele Hof van Twente afkwamen. Björn Kuipers, ondernemer en vooral topscheidsrechter uit Oldenzaal, droeg zeker bij aan het succes van de avond...

 • MKB Impuls Fonds

  De gemeente attendeert ons op onderstaand bericht:

  Het pensioenfonds Detailhandel gaat via het MKB Impuls Fonds leningen verstrekken aan middelgrote en kleine bedrijven. Het fonds is vandaag, maandag 24 november 2014,  gelanceerd. Mkb'ers kunnen bij het fonds terecht voor financieringen van tussen de €250.000 en €1 mln. Leningen van die omvang zouden voor bedrijven in de doelgroep nauwelijks bij banken te krijgen zijn, terwijl ondernemers er wel veel behoefte aan zouden hebben...

 • Uitnodiging HofConnect 11-11-2014

  Op dinsdag 11 november a.s. organiseert HofConnect voor alle ondernemers die lid zijn van één van de ondernemersverenigingen in Hof van Twente de jaarlijkse ondernemersavond.

   

  HofConnect is een initiatief van het ondernemersplatform Hof van Twente met als doel de ondernemers in de kernen met elkaar bekend te maken en om hen met elkaar te verbinden. Zij streeft ernaar dat die ondernemers kennis en ervaring uitwisselen, elkaar stimuleren en versterken ter bevordering van het economisch klimaat in de Hof...

 • De Reggehof nodigt u uit!

  Op 2 november tussen 15.00 en 17.00 uur is de foyer vrij toegankelijk voor een gezellige middag om te genieten van de mooie muziek van Belle Epoque. Nostalgische walsen, potpourri’s, karakterstukken en intermezzi uit vooral de Belle Epoque (1890-1910) kunnen u uitdagen zelfs een dansje te wagen. Natuurlijk kunt u naast de muziek ook genieten van een hapje en een drankje, mensen ontmoeten en bijkletsen.

 • Gezelligste winkel in Goor

  Gezellige winkels zijn belangrijk in het straatbeeld, maar dreigen steeds meer te verdwijnen. Om positieve aandacht op gezellige winkels te vestigen start op 10 november 2014 de 3e landelijke editie van de Verkiezing van de Gezelligste Winkel, met titels in iedere gemeente van Nederland!...
 • Aanpak leegstand centrum Goor

  Op dit moment is de leegstand in Goor zo’n 15%. Aankopen via internet, economische situatie, vergrijzing, het zijn externe factoren waar de Goorse detailhandel mee te maken heeft. De gemeente en Goor Collectief willen samen komen tot concrete daden om van het centrum van Goor een levendig winkelgebied te maken...

 • Poelier Le coq werkt aan gastheerschap

  Vele inwoners van Goor hebben het erover… wat is er bij Poelier le coq aan de hand? Er is een terrasje buiten, het assortiment is verbreed met kazen, noten, kerstpakketten en ga maar door…

 • Tijd voor kerstpakketten: koop lokaal

  De winter komt eraan en het wordt voor velen weer tijd om na te denken over kerstpakketten/relatiegeschenken. Wist u dat er binnen onze vereniging diverse bedrijven/winkels mooie lokale pakketten verkopen? Hiermee stimuleert u de bedrijvigheid in Goor en deze stimulans kunnen diverse leden goed gebruiken!

 • Ondernemersfonds Centrum Goor

  Tijdens de ledenvergadering van detail op 21 oktober jl. heeft penningmeester Martin Leferink uitleg gegeven aan het oprichten van een ondernemersfonds voor de Goorse centrumondernemers. Het is de leden van Detail en Horeca een doorn in het oog dat diverse winkels meeliften op voorzieningen als winterverlichting en evenementen, zonder dat zij daaraan een bijdrage leveren...

 • Nieuw lid: Joke Huuskes-Gruppen van Univé Oost

  Mijn naam is Joke Huuskes, ben 45 jaar en woonachtig te Goor, sinds 2008 ben ik met veel plezier werkzaam als particulier adviseur bij Univé Oost in Markelo.

  In totaal heeft Univé Oost meer dan 90.000 klanten woonachtig in het oosten van Nederland in een gebied dat zich uitstrekt over de gehele Achterhoek, en een groot deel van Twente. Met 13 vestigingen verspreid door dit gebied, is er altijd een Univé kantoor in de buurt...

 • Hoftrends: Trendy voor jong en oud

  In het stadshart van Goor opent binnen enkele weken een fonkelnieuwe en trendsettende sieraden- en kledingwinkel de deuren. Hoftrends is er voor alle inwoners uit de hele regio en wordt gerund door de ervaren Anja van Ommen-Jager uit Goor die haar sporen in de afgelopen jaren verdiend heeft in de sieradenbranche én haar schoonzus, de Deldense Angelique Jager-Vosmer. Zij voorzag in diverse modezaken de klanten van een passend advies...